Amazing Stroopwafels in De Lockhorst

1 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - The Amazing Stroopwafels staan zaterdag 13 maart weer in De Lockhorst met hun nieuwe theatertour Van Eigen Deeg. Met hun schijnbaar losse en ongedwongen presentatie spelen The Amazing Stroopwafels liedjes over de Oerknal tot aan de Watersnoodramp van 1953 in Voor de Storm, over de Grote Leegte van het gebombardeerde Rotterdam tot aan het einde der tijden in de Veerman bij de Kandelaar.

Zanger en tekstschrijver Wim Kerkhof is nooit losgekomen van zijn geschiedenisstudie, veel nummers van The Amazing Stroopwafels hebben dan ook een historische achtergrond. Net als rondtrekkende muzikanten van vroeger geven ze liedjes over bijzondere gebeurtenissen door aan wie het maar horen wil. Zij verdichten de werkelijkheid tot mooie verhalen, zoals het nummer “Schip in de dijk” dat gaat over schipper Arie Evergroen die in 1953 zijn schip in de dijk bij Nieuwerkerk aan den IJssel voer. Hij voorkwam daarmee een grote watersnoodramp want de polders achter de dijk zijn de laagste plekken van het land.

Wim Kerkhof (piano, zang, contrabas en rasverteller), Rien de Bruin (akoestische gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar) vormen de kern van The Amazing Stroopwafels. Extra theateringedriënten zijn Koos Pakvis (basgitaar en zang), Hans Greeve (drums) en Johan Jansen (pedal steel guitar).

Zaterdag 13 maart in Theater de Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Aanvang 20.15 uur, kaarten à € 15,75 (incl. drankje in de pauze) verkrijgbaar aan de kassa of telefonisch (0184-499305) op werkdagen van 9.00 - 13.00 uur of bij de bekende verkoopadressen. Meer info: www.theaterdelockhorst.nl.

advertentie
advertentie