Derde plaats binnen bereik voor winnend Sliedrecht

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/WIJK EN AALBURG - Sliedrecht heeft de positieve spiraal, waarin het zich de laatste weken zeer nadrukkelijk bevindt, ook in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Wilhelmina’26 weten door te trekken. Gemakkelijk ging het geenszins in Wijk en Aalburg; met nog achttien minuten te gaan leidden de gastheren van sportpark De Ebbe met 2-0 en een verrassing hing zeer nadrukkelijk in de lucht. Twee treffers van Anton Versteeg voor en vlak na de rust betekenden een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Sliedrecht liet zich teveel de kaas van het brood eten en kon amper potten breken. Een afgekeurde goal van Sliedrecht maakte klaarblijkelijk zoveel los in de gemoedstoestand van de pupillen van coach Dick Stuy van den Herik, dat amper een kwartier later een kwartet doelpunten de wedstrijd volledig op zijn kop zette. Hakan Tokul (2x), Roy Leeuwestein en Joey Rijsdijk zetten Sliedrecht op 2-4 winst, waardoor de race naar promotie steeds meer body begint te krijgen.

Sliedrecht staat momenteel vierde, slechts één puntje achter GJS, de tegenstander van komende zaterdag. Bij de eerste (uit)wedstrijd was het met name spelbepaler Ruud Bos, die het verschil maakte in een wedstrijd die met 3-1 door de Gorcumse Jonge Spartanen werd gewonnen. Ook GJS is in een blakende vorm; de laatste nederlaag dateert alweer van 5 december van het vorig jaar, toen notabene hetzelfde Wilhelmina’26 met 3-4 in Dalem winnend van het veld stapte. Als Sliedrecht erin slaagt eerder genoemde Ruud Bos en topscorer Louis Damen aan banden te leggen en daarbij het initiatief naar zich toe kan trekken dan lijkt een aanval op de derde plaats van de ranglijst volop kansen van slagen te hebben.