Voedselbank opent kledingbank

4 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Naast voedselpakketten verstrekt de voedselbank sinds korte tijd ook ingezamelde kleding aan haar klanten. Veel klanten van de voedselbank zijn, dankzij de grote hoeveelheid kleding die de kledingbank mocht ontvangen, in de afgelopen periode voorzien van goede winterkleding. Tijd om ruimte te maken voor de ‘zomercollectie’. Op zaterdag 6 maart om 11.30 uur wordt de kledingbank ’t Bonkelaar op feestelijke wijze officieel geopend door ds. Gerard Vrooland. Dit wordt aansluitend gecombineerd met een uitverkoop van winterkleding. Alle kledingstukken worden verkocht voor 1 euro per stuk. Tijdens de grote uitverkoop is iedereen welkom. Naast kleding worden er diverse snuisterijen verkocht en is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een kopje koffie of een broodje worst. Dit alles onder de muzikale begeleiding van het Sliedrechtse trio K.I.S. dat een selectie “golden oldies” ten gehore zal brengen. Iedereen is welkom van 11.30 tot 15.00 uur.

Mensen die nog goede kleding beschikbaar hebben kunnen dit elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur afgegeven in de Bonkelaar (liever nu even geen winterkleding meer). Voor kleding of textiel dat niet meer zo mooi is staat vóór de Bonkelaar een kledingcontainer. Voor alle kleding en textiel die daarin wordt gegooid ontvangt de Voedselbank een klein bedrag per kilo.

Kledingbank ’t Bonkelaartje is onderdeel van Voedselbank Sliedrecht en heeft als doel het verstrekken van kleding aan de klanten van de Voedselbank. Ook hulpverlenende instanties kunnen klanten aanmelden voor de kledingbank. Dan betaalt men 1 euro per kledingstuk. De kledingbank is gevestigd in het gebouw van de voedselbank, Bonkelaarplein 2.

advertentie
advertentie