Paaspraise met Marcel en Lydia Zimmer en Chananja

5 maart 2010 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN/GIESSENBURG – Gospelkoor Chananja uit Wijngaarden verzorgt op 27 maart samen met het bekende echtpaar Marcel en Lydia Zimmer een Paaspraise. De avond, die om 20.00 uur begint, wordt gehouden in de Gereformeerde Maranathakerk aan de Peursumseweg 15 in Giessenburg. Het thema van de praiseavond is “Vrij zijn!”. Naast gezamenlijke en solo-optredens van het duo en het gospelkoor is er veel samenzang. Kaarten voor de Praiseavond zijn verkrijgbaar bij de koorleden of bij Jantine van der Vlist (Tel. 0184-421792). De toegangprijs is € 5,00.

Marcel Zimmer drumde al als 2-jarig ventje en later kroop hij elke middag uit school meteen achter de gitaar of piano. Inmiddels is hij al ruim 16 jaar werkzaam als freelance musicus en voornamelijk bezig met lofprijzing en aanbidding, onder andere als drummer en gitarist bij verschillende activiteiten van de EO. De laatste tijd verzorgt Marcel met Lydia regelmatig in kerken en gemeenten in het land concerten en optredens voor zowel volwassenen als kinderen.

Lydia studeerde na de middelbare school aan de PABO. In die periode leerde zij Marcel kennen en hun gezamenlijke passie - aanbidden en musiceren - werd steeds duidelijker. Zo werkten ze allebei mee als muzikant en zangeres aan de Pinksterconferenties van Opwekking en begonnen zo af en toe samen op te treden. Na het uitkomen van hun eerste cd 'Wat een liefde' zijn ze steeds vaker in het land te vinden.

Chananja betekent 'de Heer is genadig'. Dat is ook de boodschap, die het koor met enthousiasme wil uitdragen door middel van zang, muziek, dans en sketches. De ongeveer 60 leden van het koor komen uit de Alblasserwaard en omgeving. Chananja staat al sinds 1993 onder leiding van Peter Koetsveld, die naast het dirigeren ook zo nu en dan de band aanvult met zijn klarinet. Chananja wordt ieder optreden begeleid door een uitgebreide band, bestaande uit twee koperblazers, klarinet, gitaar, piano/synthesizer, bas, drum, viool en percussie.

Het repertoire is zeer gevarieerd van rustige aanbidding tot stevige gospel. Voor het grootste gedeelte bestaat het uit Nederlandstalige liederen. Dit is een bewuste keuze, omdat de moedertaal dichter bij de leden en het publiek staat dan een vreemde taal. Chananja levert aan veel zang- en kerkdiensten een vocale en muzikale bijdrage. Ook avondvullende programma's worden regelmatig door het koor georganiseerd.

De leden komen iedere dinsdagavond in verenigingsgebouw De Haveling in Wijngaarden (Burg. Brouwerstraat) samen om vanaf 19.30 tot 21.30 uur te repeteren. Belangstellenden van 15 t/m 50 jaar kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen. Vooral de heren kunnen nog versterking gebruiken. Voor meer informatie kun je terecht bij Marjolein Bikker (Tel. 078-6411388) of op de vernieuwde website www.chananja.com.

advertentie
advertentie