Europa Kinderhulp zoekt nieuwe gastgezinnen

8 maart 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De wereld is al enige tijd in de ban van de economische crisis. Maar voor tienduizenden kinderen in Europa is het altijd crisis. Kinderen die het dag in dag uit moeilijk hebben, omdat ze geestelijk of lichamelijk mishandeld of verwaarloosd worden. De kinderen van de rekening. Om deze kinderen bekommert Europa Kinderhulp zich al bijna 50 jaar. Door ze een onvergetelijke vakantie van drie weken te bezorgen, kunnen ze even gewoon kind zijn. Een vakantie bij een Nederlands gastgezin is vaak een onvergetelijke ervaring, die er soms zelfs voor zorgt dat ze uit de vicieuze cirkel van armoede en psychosociale ellende weten te ontsnappen. Stichting Europa Kinderhulp is daarom op zoek naar gastouders die in de zomervakantie drie weken lang een kind in huis willen nemen, in de periode van 3 juli tot en met 5 augustus.

Veel mensen zijn huiverig om ‘het kind van een ander’ in huis te halen. En dan nog wel een met ‘een rugzakje’. Daarom worden de kinderen door de uitzendende organisaties zorgvuldig geselecteerd. Kinderen met bijvoorbeeld de diagnose ADHD komen niet in aanmerking voor een vakantie. Als het verblijf onverhoopt toch niet lekker loopt zorgt Europa Kinderhulp ervoor dat het kind bij een ander gezin geplaatst of zelfs naar huis gestuurd wordt.

Voor informatie en aanmelding: www.europakinderhulp.nl, Petra van der Kaaden, 0180-844652 of Connie Nieuwendaal, tel. 010-5927176.

advertentie
advertentie