Nieuwe training ‘Samen stoppen met roken’

10 maart 2010 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Voor rokers die écht willen stoppen start een nieuwe training ‘Samen stoppen met roken’ in Papendrecht. De informatieavond voor deze nieuwe training is op dinsdag 30 maart van 19.30 tot 21.00 uur in het Rivas-gebouw aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht, de eerste training begint op dinsdag 27 april.

‘Samen stoppen met roken’ combineert individuele gesprekken met groepsbijeenkomsten. Uit onderzoek blijkt dat deze combinatie op de lange termijn het meest succesvol is. De deelnemers worden begeleid door een trainer, een longverpleegkundige en een diëtist. De trainingsgroepen bestaan uit maximaal 12 personen.

De training omvat twee individuele gesprekken en acht groepsbijeenkomsten. Tijdens de groepsbijeenkomsten krijgen de deelnemers adviezen over hoe ze het beste kunnen stoppen met roken en ze wisselen ervaringen uit met groepsgenoten. Onder meer komt aan de orde welke gevolgen stoppen met roken heeft voor het eetgedrag en de bloeddruk.

De training ‘Samen stoppen met roken’ is een actviteit van De Gezonde Regio. De Gezonde Regio financiert het project grotendeels, waardoor de deelnemers zelf maar een bijdrage van 50 euro hoeven te betalen.

Voor deelname aan de training dienen geïnteresseerden zich vooraf aan te melden. Deelname is mogelijk op volgorde van aanmelding. Kijk voor meer informatie op de website www.degezonderegio.nl of bel telefoonnummer 0183-612 440.

advertentie
advertentie