Kinderen tekenen verkeersborden voor Oude Uitbreiding

12 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Onder grote belangstelling van leerlingen van de Henri Dunantschool onthulde Wendy Wessels donderdag haar prijswinnende verkeersbord in de P. Rijsdijkstraat. Op initiatief van het wijkplatform Centrum tekenden leerlingen van de Henri Dunantschool en de Oranje Nassauschool verkeersborden om de verkeerssituatie in de Oude Uitbreiding te verbeteren.

Door Ariënne Megchelsen

In totaal zijn bij de ingangen van de wijk vier verkeersborden geplaatst: twee borden met de tekst ‘Rij langzaam, veel kinderen op straat’ en twee borden met daarop ‘U rijdt tegen het verkeer in’. Tijdens een wijkbijeenkomst in maart vorig jaar van platform Centrum bleek dat veel bewoners zich ergerden aan weggebruikers die te hard rijden of tegen het verkeer in rijden. Mevrouw Meijers, wonend aan de Rijsdijkstraat, merkt dat veel automobilisten zich niets aantrekken van het ‘geen toegangbord’ aan het begin van de straat. ,,Ze negeren het bord gewoon. Vaak komen ze hier keihard de straat ingereden." Het wijkplatform besloot iets aan het probleem te doen en schreef een prijsvraag uit voor de leerlingen van de twee scholen.

Wendy Wessels uit groep acht van de Henri Dunantschool was de gelukkige winnaar van het bord over eenrichtingsverkeer. Ze woont zelf aan de Rijsdijkstraat waar haar bord is geplaatst. ,,Vooral in de zomer merk ik weleens dat mensen hier te hard rijden. Als we buiten spelen, is het soms echt gevaarlijk." Ruben van der Hof en Sander Rikkers (groep acht Henri Dunantschool) waren de winnaars van het bord over zachter rijden. ,,Wij hebben twee kinderen getekend die tikkertje aan het spelen zijn en een man in een kever die boos op hen wordt.’

Demissionair wethouder Remco van der Ven, die aanwezig was bij de onthulling, is erg blij met het initiatief van de ‘verkeersaanduidingen’, zoals hij ze noemt. ,,Het zijn geen echte verkeersborden, want die moeten opgenomen zijn in de Wet Verkeer en Vervoer. Deze borden noem je verkeersaanduidingen." Hoewel hij door het wijkplatform was uitgenodigd om de borden te onthullen, liet hij die eer aan Wendy.

Ben van der Hel, directeur van de Henri Dunantschool waar de prijswinnaars vandaan komen, ziet de verkeersbordenwedstrijd als een stukje opvoeding. ,,Vroeger konden we als kinderen altijd op straat spelen. Tegenwoordig is dat veel te gevaarlijk, en daar willen we kinderen bewust van maken. Goed burgerschap en sociale integratie zijn belangrijke speerpunten van de school. Dit initiatief past daar natuurlijk heel goed in", aldus Van der Hel.

De prijswinnaars van de twee scholen kregen op school taart met de afbeeldingen van de twee winnende borden.

advertentie
advertentie