Drechtsteden Bereikbaar benoemt bereikbaarheidsmakelaar

13 maart 2010 om 00:00 Nieuws

DRECHTSTEDEN - Drechtsteden Bereikbaar heeft Alphons Staffhorst (48) benoemd als Bereikbaarheidsmakelaar. Staffhorst heeft ruime ervaring op het gebied van mobiliteitsmanagement en heeft onder meer de taak voor Drechtsteden Bereikbaar het autogebruik in de spits terug te dringen en de milieubelasting te verminderen. De heer Staffhorst begint deze week en werkt vanuit het regiokantoor in Dordrecht.

Drechtsteden Bereikbaar, Zakelijk Slim Mobiel is een gezamenlijk initiatief van de Drechtsteden, de Kamer van Koophandel, Werkgevers Drechtsteden en het Vervoer Coördinatie Centrum Zuid-Holland Zuid, (VCC ZHZ). De heer Staffhorst zal met name uitvoering geven aan het regionale convenant Mobiliteitsmanagement. Dit convenant, dat op 3 februari jl. is gesloten tussen betrokken overheden en bedrijfsleven, richt zich op het terugdringen van het autogebruik in de spitsperiode en het verminderen van de milieubelasting.

Het Taskforce Mobiliteitsmanagement heeft Drechtsteden Bereikbaar ruim € 600.000 toegekend voor het ontwikkelen van initiatieven om de bereikbaarheid te verbeteren. Speerpunt van het programma is het verminderen van het autogebruik voor woon-werkverkeer in de spitsen en het stimuleren van slimmer reizen qua vervoermiddel, tijdstip en plaats. Bedrijfsleven en gemeenten in de Drechtsteden spannen zich in het kader van mobiliteitsmanagement onder meer in door het concreet uitwerken en implementeren van inspirerende projecten waaronder het vergaderen per video en het digitaal uitwisselen van informatie, 'Sphere', genaamd alsook het introduceren van de Elektrische fiets en het 'alles op een kaart' product .

Om de regio bereikbaar te houden wordt naast mobiliteitsmanagement (=veelal houding en gedrag) ook gewerkt aan verbeteringen, zoals de structurele capaciteitsverbetering rond de knooppunten A16/N3 en A15/N3-N214 en in samenhang daarmee het verbeteren van het onderliggende wegennet en de aansluitingen daarvan op de hoofdwegen. Ook wordt ingezet op het aanpakken van infrastructurele voorzieningen en de zes gemeenten.

advertentie
advertentie