Sliedrecht knokt zich terug in klassieke derby: 2-2

14 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het begint een langzaam maar zeker vaststaand scenario te worden: voor de derde opeenvolgende keer moest Sliedrecht tegen een 0-2 achterstand opboksen en net als vorige week tegen GJS deelde het uiteindelijk het de punten: 2-2.

De klassieker aan de Sportlaan trok ruim zevenhonderd toeschouwers. Zij zagen in de eerste helft een koel counterend Hardinxveld dat via goaltjesdief Nick van der Woude verrassend op een 2-0 voorsprong kwam. Sliedrecht verzuimde meteen in de beginfase al toe te slaan: Umut Takac schoot in de eerste minuut in kansrijke positie naast en vier minuten later scheerde een honderd procent-kans net over de lat. Gelukkig voor de wedstrijd verkleinde dribbelkoning Hakan Tokul vlak voor rust de marge tot één hetgeen na de pauze een stormachtig offensief tot gevolg had. Tot echte opgelegde kansen leidde dit niet met uitzondering van de spelsituatie waarbij Umut Takac ditmaal wel doeltrof: 2-2.

Beide trainers konden na afloop vrede hebben met de uitslag: Ton Heijstek vanwege het feit dat hij een strijdvaardig Hardinxveld had gezien en Dick Stuij van den Herik vanwege de constatering dat de opdrachten naar behoren waren uitgevoerd. Echter, het benutten van de kansen liet ditmaal te wensen over.