Spierballen voor schoon Sliedrecht

19 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Kijk eens, ik heb spierballen!” Een cliënt van ASVZ trekt een grote kar met vuilniszakken over Industrieterrein Nijverwaard. Wie vrijdag 19 maart op het industrieterrein moest zijn, kon hen niet missen: een grote groep cliënten van ASVZ en hun begeleiders gaven het terrein een grote schoonmaakbeurt. Gewapend met papierprikkers en plastic zakken maakten de enthousiaste vrijwilligers de straten één voor één schoon.

ASVZ organiseerde de schoonmaakactie in samenwerking met Loods 5 in het kader van de Nationale Schoonmaakdag op 20 maart. ,,We willen ervoor zorgen dat het industrieterrein er weer schoon bij ligt”, vertelt Jorrit Chrispijn, teamleider van Atelier Hodeka. ,,We zetten ons in voor een beter en mooier milieu in Sliedrecht.”

De afgelopen week stond helemaal in het teken van ‘Nederland Schoon 2010’. Ook in Sliedrecht waren er allerlei activiteiten om het dorp schoon te maken. Zo gingen er ruim vierhonderd leerlingen op pad om Sliedrecht ‘zwerfafval’ vrij te maken. Daarnaast kregen basisscholen les over afval en afvalverwerking.

advertentie
advertentie