Schrijf een lied over de Drechtsteden

22 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Drechtsteden Bezongen organiseert onder de titel 'Schrijf Een Lied Over De Drechtsteden' een compositiewedstrijd waar iedereen aan mee kan doen. Inwoners van de Drechtsteden worden opgeroepen een compositie te schrijven over iets wat met de Drechtsteden te maken heeft. Dat kan over van alles gaan zo lang het maar met de Drechtsteden te maken heeft. Ook de muziek kan van alles zijn: een carnavalskraker of een rap, een rocknummer of een klassiek zangstuk, een jazzballad of een blues, alles mag.

Op zondagmiddag 20 juni om 14.00 uur in Cultureel Centrum Cascade, Hogekade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht kan de compositie ten gehore gebracht worden. Dat kan alleen, met of zonder begeleiding, met een band, een koor, met een rapduo of hoe dan ook. Ook anderen kunnen gevraagd worden de compositie te presenteren. Een deskundige jury zal de beste drie composities selecteren en er is ook een publieksprijs. Behalve een mooie prijs, zullen de winnaars na de zomer in de studio hun lied opnemen. Hiervan wordt een cd gemaakt.

Componisten die moeite hebben met teksten kunnen ook gebruik maken van de gedichten die gemaakt zijn voor de gedichtenwedstrijd ‘Mijn Mooiste Plek In De Drechtsteden’, die te vinden zijn op www.drechtstedenbezongen.nl.

Deelnemers moeten zich uiterlijk 31 mei aanmelden door een berichtje te sturen naar Drechtsteden Bezongen, Postbus 11117, 3004 EC Rotterdam, of naar info@drechtstedenbezongen.nl. Bellen kan ook via 010-4361766.

Voor diegenen die willen leren waar ze op moeten letten bij het schrijven van een compositie, wordt een speciale compositieworkshop gegeven door Peter de Jong, gitaardocent bij Tobe en zelf componist van vele liedjes. De workshops zijn op: zaterdag 24 april van 13.00 tot 16.00 uur in Muziekschool van Tobe, Munt 5 in Dordrecht en op woensdag 28 april van 19.00 tot 22.00 uur in Jeugdcentrum Interval, Lange Tiendweg 8a in Papendrecht. De workshop is gratis maar opgave vooraf is noodzakelijk.

advertentie
advertentie