Thema-avond over mentorschap

23 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Platform VG Zuid Holland Zuid en Zorgbelang Zuid-Holland houden maandag 19 april in de Merwebolder een thema-avond over mentorschap. De thema-avond is bedoeld voor alle mensen die in een kwetsbare positie zitten en iemand kunnen gebruiken die voor hun belangen opkomt. Of dit nu mensen zijn met dementie, een verstandelijke beperking, een psychiatrische stoornis, of niet aangeboren hersenletsel. Ook is deze avond bedoeld voor diegenen die misschien zelf mentor willen worden, of die een mentor zoeken voor een familielid.

,,Als familie van iemand met een beperking blijf je vaak verantwoordelijk voor je familielid, voor zowel de financiën als voor het welzijn. Ook als die de 18-jarige leeftijd al lang gepasseerd is. Maar wat nou als je zelf iets gaat mankeren of te oud wordt? Of als iemand helemaal geen familie of naasten meer heeft? Dan kan gedacht worden aan een mentor", licht regioconsulent Corina Mos het thema nader toe. ,,Een mentor is een vrijwilliger met een speciale verantwoordelijkheid. De vrijwilliger vertegenwoordigt de persoon waarvoor hij mentor is op het gebied van begeleiding, verpleging, verzorging en behandeling. Om dit goed te kunnen doen bezoekt de mentor de cliënt regelmatig, bouwt een vertrouwensrelatie op en onderhoudt contacten met de familie en de zorgverleners. De mentor neemt voor zover mogelijk samen met of namens de betreffende persoon besluiten, op het gebied van behandeling, verzorging, verpleging en begeleiding. De mentor wordt aangesteld door de kantonrechter, het is dus een wettelijk vertegenwoordiger."

Op de thema-avond geven Teuni Bax en Janneke Niemantsverdriet, coördinatoren van Stichting Mentorschap, toelichting en details over het onderwerp. Na de pauze vertelt een mentor een verhaal uit de praktijk en is er gelegenheid tot vragen. De zaal Het Roef aan Craijensteijn 1 in Sliedrecht gaat om 19.30 uur open. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur..

Op geven kan via email: corina.mos@meedrechtsteden.nl, graag met vermelding van adresgegevens, e-mail en telefoonnummer.

advertentie
advertentie