Blok- en dwarsfluitvereniging U.N.O. zoekt versterking

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Blok- en dwarsfluitvereniging U.N.O. (Uit Nood Ontstaan) zoekt versterking bij de sectie blokfluit. ,,We zouden naast de jaarlijkse kerstconcerten meer optredens willen (gaan) verzorgen, maar missen daarvoor de man/vrouwkracht", vertelt mevrouw E. de Paus van U.N.O.

,,Er wordt over de blokfluit gedacht en gesproken alsof het een nutteloos "houtje" is, maar niets is minder waar", weet De Paus. ,,Het is medisch bewezen dat mensen met astma en/of bronchitus baat hebben bij het bespelen van dit instrument. Vanwege het lichte aanblazen wordt door het veelvuldig bespelen van de blokfluit een grotere longinhoud verkregen."

Bij U.N.O. worden de sopraan-, alt- en tenorblokfluit bespeeld. Daardoor kunnen meerstemmige stukken vertolkt worden. De leeftijd van de huidige leden varieert van 9 tot en met 76 jaar, dus jong en oud kan zich aanmelden. Mensen die nooit eerder blokfluit hebben gespeeld krijgen binnen U.N.O. een gedegen opleiding. ,,Het plezier hebben in het musiceren met elkaar en het blij maken van mensen met onze muziek staat bij ons hoog in het vaandel", benadrukt De Paus.

De gevorderden repeteren op de dinsdagavond in het ABC-gebouw aan de Thorbeckelaan van 19.00 tot 20.30 uur. Iedereen kan vrijblijvend eens komen kijken. Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden met de heer J. Vogel (0184-410459) of mevrouw E. de Paus (0184-418562) 's-avonds tussen 19.30 uur en 20.00 uur. Een mailtje sturen kan ook: blokfluit_1@msn.com.

advertentie
advertentie