Fred Stuij erelid van Historische Vereniging

26 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens goed bezochte jaarvergadering van de Historische Vereniging Sliedrecht, gehouden in ‘Overslydrecht’ op donderdag 25 maart, is Fred Stuij door de vergadering benoemd tot erelid. Fred Stuij was de afgelopen 15 jaar voorzitter. Velen waren naar ‘Overslydrecht’ gekomen om hem te bedanken voor de vele activiteiten waar hij bij betrokken was.

Zijn drukke baan, meer aandacht voor gezin en de kleinkinderen hebben hem doen besluiten te stoppen als voorzitter van de vereniging. Geheel verloren gaat Fred echter niet voor de club. Zijn hobby, genealogie, blijft hem als vrijwilliger verbinden aan de vereniging.

Als voorzitter van de werkgroep genealogie gaf hij alweer te kennen binnenkort een ‘vergadering uit te schrijven’ voor de leden van de groep. De cirkel is dan rond. Stuij kwam destijds namelijk als vrijwilliger genealogie in het bestuur van de vereniging. ,,De vereniging is zeer tevreden met de toezegging van Fred en zijn vrouw Jonnie actief te blijven bij het stamboomonderzoek." Wout van Rees sprak de scheidende voorzitter toe en haalde wat anekdotes aan. Namens het bestuur, en alle aanwezigen, bedankte hij Fred voor het vele werk dat hij gedaan heeft voor de Historische Vereniging Sliedrecht. Vervolgens werden Fred en Jonnie Stuij in de bloemetjes gezet. Hierna was het tijd voor de verkiezing van de nieuwe voorzitter. Gerrit Venis, ‘zoon van Leene’ zoals hij zichzelf aankondigde, werd met algemene stemmen door de vergadering benoemd. De eerste daad van de nieuwe voorzitter was een dankbare. Hij mocht namens alle aanwezigen Fred benoemen tot erelid van de Historische Vereniging Sliedrecht.

advertentie
advertentie