'Familie met groen hart past niet in Groene Hart?'

27 maart 2010 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Ik klim niet snel in de pen, maar hier kan ik met mijn verstand niet bij, dus vandaar deze brief.

Bij deze wil ik even mijn ongenoegen uiten hoe gemakzuchtig de gemeente en de provincie omgaan met de sportvoorzieningen in Sliedrecht. Een tijd terug stonden er al artikelen in de krant over de voetbalvereniging op Sliedrecht die uit zijn voegen aan het groeien is. Zij worden al jaren aan het lijntje gehouden en hebben nog steeds geen alternatieven.

Nu een prachtig artikel over de familie Alblas van manege Alblas. Ik vind het zo bewonderingswaardig hoe positief ze blijven. Dat, terwijl ze voor de tweede maal moeten verkassen wegens nieuwe beleidsplannen (eerst de dijkverzwaring, nu de nieuwbouwwijk Baanhoek-West). Volgens mij beseft de gemeente niet dat juist dankzij dit soort voorzieningen hier, het zo leuk wonen is op Sliedrecht!

Dit geldt zeker niet alleen voor ons, maar voor al die ouders waarvan de kinderen met veel plezier, vaak meerdere dagen per week, doorbrengen op deze manege. De manege staat bekend als een 'sociale' manege. De kinderen leren met respect met de dieren om te gaan en de natuur. Het motto is "van elkaar kun je leren" en er zijn veel vriendschappen ontstaan. De kinderen zijn de hele middag in de buitenlucht en in beweging. Al die dingen die dagelijks in spotjes voorbij komen waar het tegenwoordig aan schort; waarden en normen, respect voor elkaar, meer beweging en naar buiten. Natuurlijk geldt dit ook voor de voetbalvereniging. Zij hebben zo'n zelfde functie.

Het zou prettig zijn, en dit is zachtjes uitgedrukt, als de gemeente en de provincie zelf ook eens zouden opkomen voor dit soort bijzondere projecten. De familie Alblas behoort bij een stukje 'historie' van Sliedrecht. De wachtlijsten zijn lang. Ze kunnen dus een prachtig mooi bedrijf gaan neerzetten met een nog grotere functie binnen Sliedrecht en omstreken voor onder andere de jeugd. Dit is waar het toch om gaat? Een familie met een groen hart wat niet past binnen het groene hart....heel apart van de Provincie.

Waarom nieuwbouwwijken uit de grond stampen als daarmee alle goede Sliedrechtse bedrijven, sporten en bijzondere dijkhuizen die Sliedrecht gevormd hebben moeten wijken? De gemeente zegt de zorgen te begrijpen en mee te willen denken. Ze willen graag aan tafel met de projectontwikkelaar. Sorry jongens, een beetje laat, vindt u niet? De manege is al helemaal ingesloten en moet rechtelijke stappen ondernemen om te zorgen dat hun grond niet al gebruikt wordt. Wat voor impact heeft dit niet op de paarden en het lesgeven. Lekker ontspannend zo!

Nogmaals ik heb veel respect voor de familie Alblas. De kinderen gaan met veel plezier naar de manege en vinden daar een bepaalde rust in alle hectiek van vandaag. Hopelijk krijgen ze een toekomst en dan wel op korte termijn. Zomaar een Sliedrechtse ouder.....

Met vriendelijke groet,

Gabrielle van der Hel

Weresteijn 158

Sliedrecht

advertentie
advertentie