Peter Guidi sluit vierde seizoen Sunday Jazz af

27 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het vierde seizoen Sunday Jazz krijgt op zondag 11 april een spectaculair sluitstuk dankzij een gastoptreden van topmuzikant Peter Guidi. De jazz-fluitist, die op televie al te bewonderen was bij Tros Sesjun, Mooi weer de Leeuw, De wereld draait door en Het Gesprek zal samenspelen met Bigband Blast.

Peter Guidi begon zijn carrière in Italië, maar heeft in de loop der jaren in vele landen gespeeld. Hij musiceert op zowel alt- als sopraansaxofoon, fluit, altfluit als basfluit. Er zijn niet veel fluitisten van dit kaliber in de jazzwereld, maar Peter improviseert geweldig en wordt geroemd om zijn gevoel en inventiviteit. Daardoor is hij een graag geziene en gehoorde gast bij allerlei (inter-)nationale jazz-gelegenheden, waaronder het North Sea Jazz Festival, het Bim Huis (de “tempel van de jazz”) in Amsterdam, “Torino Jazz” in Italië en het “Django Reinhardt Festival” in Frankrijk.

Hij heeft opgetreden professionele bigbands als The Skymasters en The Jazz Orchestra van het Concertgebouw, treedt nog op met zijn eigen kwartet en heeft meegewerkt aan vele cd’s. Naast zelf muziek maken is Peter nog op vele andere muzikale vlakken actief: hij wordt regelmatig gevraagd zitting te nemen in jury van jazz-festivals en hij is bandleider van prijswinnende bands als Jazzmania”, de Jazz Juniors, Jazz Focus bigband en Jazz Generation waarmee hij in totaal meer dan 60 prijzen heeft gewonnen. Daarnaast geeft hij jazz-fluit en saxofoon seminars en masterclasses en kreeg hij in de Holland Feel Good-Prijs voor het bevorderen van de jazz in Nederland. Er is een grote kans dat u Peter wel eens gezien of gehoord hebt, want hij was

Voor juni staan er bigband workshops in Grahamstown (Zuid-Afrika) gepland en is hij bezig met het organiseren van buitenlandse reisjes voor onder andere de Jazz Juniors.

De aanvang van het concert op zondag 11 april is om 15.00 uuur in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Kaarten à € 8,00 zijn verkrijgbaar bij: Passe Electrospeciaalzaak, Burg. Winklerplein 16a (0184-420259), Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, (0184-413046) en aan de kassa van De Lockhorst. Via de website www.theaterdelockhorst.nl kan ook.

Zie www.bigbandblast.com en www.peterguidi.com voor meer info.

advertentie
advertentie