Euforie bij vv Sliedrecht na zege op Stedoco

28 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De opdracht van afgelopen zaterdag was even lastig alsmede ook overduidelijk. Winnen bij titelkandidaat Stedoco was de enige mogelijkheid om de kansen op promotie voor Sliedrecht overeind te houden. Na een turbulente week met het ontslag van coach Dick Stuy v.d. Herik leverde de selectie van de nieuwe trainer Marcel Vlot een uitermate knappe prestatie door in Hoornaar uiteindelijk met een 2-3 zege van het veld te stappen.

Het eerste elftal van Sliedrecht heeft na het plotselinge ontslag van trainer Dick Stuij van den Herik een hectische week achter de rug. Marcel Vlot, huidige trainer van Onder 23 jaar had zich bereid verklaard om als zijn vervanger op te treden. Hij kon echter in de westrijd tegen Stedoco niet beschikken over de vaste basisspelers Robin Bernhard, Danny Struijk en Roy Leeuwestein, allen waren geblesseerd. Ook ontbraken Goksel Cakir en Joey Rijsdijk wegens een schorsing. En dus moest de technische staf alles uit de kast halen om een volwaardig elftal op te kunnen stellen tegen de kampioenskandidaat, die overigens ook de nodige basisspelers moest missen vanwege blessures en schorsingen. Verdediger Jeroen Wanrooij werd door trainer Marcel Vlot als linksachter geposteerd en Kevin de Leur als rechtsachter op de positie van Dennis Wanrooij die weer naar zijn vertrouwde positie op het middenveld verhuisde. Bobby Oostenrijk mocht als balvaste spits in de basis beginnen om zijn ongekende werklust over te laten slaan op zijn teamgenoten.

In de eerste helft kwam Sliedrecht al snel op een 1-0 achterstand door een doelpunt van John Wijnbelt, die volgend seizoen weer zal terugkeren naar zijn oude club Schelluinen. Vlak voor rust wist de snelle aanvaller Hakan Tokul, de kleinste man van het veld, de 1-1 te scoren maar wederom was het Stedoco dat via middenvelder Pascal van Delden met een prachtige kopbal op een 2-1 voorsprong kwam.

Menigeen verwachtte dat Stedoco in de tweede helft wel zou doordrukken om het verlies van de laatste twee wedstrijden recht te zetten, maar de blauw-witten dachten daar anders over. Een kwartier voor het einde was het Hakan Tokul die zijn tweede goal maakte en de stand op 2-2 bracht en tien minuten later was het matchwinnaar Bobby Oostenrijk die uiteindelijk de eindstand voor Sliedrecht op 2-3 bepaalde.

De euforie na afloop was bij menigeen met een blauw-wit hart bijzonder groot, want weinigen hadden verwacht dat Sliedrecht met drie punten in de tas huiswaarts zou keren. Het blijft echter wel zaak voor de speler, begeleiding en bestuur om met beide beentjes op de grond te blijven staan. In deze spannende competitie is nog van alles mogelijk, al werkten deze middag de concurrenten aardig mee (verlies van GJS en Oranje Wit). Hierdoor klom Sliedrecht naar de vierde plaats, slechts één puntje verwijderd van de beoogde derde plaats mét een wedstrijd minder.

Sliedrecht wacht nog thuiswedstrijden tegen SVW, Oranje Wit en De Zwerver en als laatste de uitwedstrijd tegen Hardinxveld. Komend weekend speelt Sliedrecht thuis de inhaalwedstrijd tegen de streepjes van SVW uit Gorinchem.

advertentie
advertentie