Henk na 66 jaar erelid van Wilhelmus’ Muziekkorpsen

29 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de jaarlijkse uitvoering van Wilhelmus’ Muziekkorpsen op zaterdag 27 maart besloot spelend lid Henk van den Heuvel (77 jaar) dat dit zijn laatste optreden zal zijn na 64 jaar spelend lid geweest te zijn. Het Dagelijks Bestuur heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering tezamen met de leden van Wilhelmus’ Muziekkorpsen daarom besloten om Henk van de Heuvel te benoemen tot erelid van de vereniging wegens zijn enorme verdiensten voor de club.

Henk van de Heuvel is namelijk meer dan een spelend lid geweest voor Wilhelmus. Hij heeft in de afgelopen jaren tal van functies op zich genomen, waaronder de functie van voorzitter van het toenmalige Wilhelmus 2 korps. Henk was de stuwende kracht achter dit jeugdkorps met leden van 12 tot 16 jaar. Tal van buitenlandse reizen heeft hij met deze jeugd gemaakt om Sliedrechts’ Jeugdkorps wereldwijd bekendheid te geven.

Ook zijn echtgenote is al 50 jaar een steunpunt voor de vereniging. Tijdens het voorzitterschap van Henk bij de jeugd was ‘tante’ Alie de ‘aankleedmoeder’ van het korps. Zij zorgde voor de uniformen en tot op de dag van vandaag doet zij nog steeds de wekelijkse was van handdoeken en theedoeken van het verenigingsgebouw van Wilhelmus. Zoals Henk tijdens zijn huldiging vertelde: ,,Ik haal al vijftig jaar iedere week de was op, maar heb nog nooit van mijn leven een wasmachine open gedaan.

Uiteraard ging de huldiging vergezeld van een oorkonde en kado namens het Dagelijks bestuur maar ook de leden van Wilhelmus hadden voor ‘hun’ Henk geld ingezameld voor een mooi kado.

Wilhelmus hoeft Henk nog niet te missen. Hij blijft met zijn 77 jaar de was ophalen en op donderdagavond zijn vroege bardienst draaien.

Op de foto feliciteert voorzitter Nicole Boer het kersverse erelid Henk van de Heuvel en zijn echtgenote.

advertentie
advertentie