Sliedrecht Sport gaat strijden voor derde plaats

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben ook in tweede wedstrijd van de playoffs/halve finale weinig potten kunnen breken tegen een op alle fronten dominerend TVC Amstelveen. Wel kende de selectie van coach Meino Rozendal de vreugde van een gewonnen set, maar de finaleplaats van TVC Amstelveen kwam afgelopen zaterdagavond vrijwel geen moment in gevaar.

Het super-talenten ensemble van de Amerikaanse coach Chris Gonzalez won met 1-3 (14-25,25-22,20-25,14-25) en gaat eind van deze maand in een best-of-five serie de strijd voor de nationale titel aan met het verrassende PND/VC Weert.

Sliedrecht Sport kan zich de komende vier weken gaan voorbereiden op een best of three serie met Heutink Pollux uit Oldenzaal dat in een zinderende vijfsetter uiteindelijk het hoofd moest buigen voor de Noordlimburgse formatie. Ook zal bestuur en technische staf van Sliedrecht Sport in deze periode keihard gaan werken aan de totstandkoming van de nieuwe selectie voor het komend seizoen. Zes speelsters, Nikki Hoevenaars, Pamela Domselaar, Mariska Koster, Karine Muilwijk, Fanny Lafeber en Brecht Gijsbertsen, hebben in principe toegezegd ook volgend seizoen in De Stoep te willen blijven spelen. Aan de kant houden speelsters als Nienke de Waard, Simone Legerstee, Flore Gravensteijn en Sanne Hoevenaars het een en ander nog in beraad. Nienke de Waard bijvoorbeeld wil graag als de mogelijkheid zich voordoet de uitdaging van een buitenlands avontuur aangaan. ,,Als ik nog een keer naar het buitenland wil, zal ik die stap nu moeten maken”, aldus de teamcaptain van Sliedrecht Sport, die de ervaren manager Wim Braun heeft aangesproken om haar in de speurtocht over de grenzen te begeleiden.

Stichting voorzitter Cees Boer wil graag op korte termijn (drie weken) duidelijkheid om ook de contacten met mogelijke nieuwe speelsters verder gestalte te kunnen geven.

Ook de mannen van Sliedrecht Sport konden aan Super Saturday geen winnende bijdrage leveren: de wedstrijd tegen subtopper Taurus uit Houten (vierde op de ranglijst van de B-League) werd met 1-3 verloren. Ondanks een gewonnen eerste set (25-19), nam het talentvolle Taurus team daarna de regie in De Stoep stevig in handen om deze niet meer uit handen te geven: 17-25,23-25,22-25.

Komend paasweekeinde komen beide teams in competitieverband niet in actie. Een delegatie jonge, talentvolle volleybal(st)ers nemen deel aan een groot toernooi in Krimpen a.d. IJssel.

advertentie
advertentie