Merwede start veldcompetitie met eenvoudige overwinning

3 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Nog geen week nadat Merwede zich in een zinderende wedstrijd veilig had gespeeld, stond de eerste veldwedstrijd al weer te wachten. Ook op het veld is Merwede verwikkeld in een strijd om lijfsbehoud en de ploeg van Dick van Houwelingen had dus maar zeer kort de tijd om zich voor te bereiden op de veldcompetitie. Merwede trof thuis de rode lantaarndrager All-Ready uit Zierikzee. Winst was dus geboden en zeer goed mogelijk. Het was All-Ready niet gelukt om zich in de zaal in de tweede klasse te handhaven. Ook in deze wedstrijd bleek dat Merwede – zonder zich bovenmate in te spannen – een klasse beter was dan haar tegenstander. De wedstrijd eindigde dan ook in een 16-6 overwinning.

Doordat de zaalcompetitie een behoorlijk toetje had gekregen, had Merwede nog geen veldwedstrijd in de benen. Slechts twee keer kon er getraind worden. Waar vroeger de stille zaterdag geen programma kende, gaat voor de KNKV de wedstrijddag van de zaalfinale voor. Daardoor is er 17 april geen programma en moeten alle ploegen rond de paasdagen hun wedstrijd afwerken. Toch was aan het begin van de wedstrijd niet veel te merken van de onwennigheid. Else van der Valle begon zeer scherp en nam de eerste twee treffers voor haar rekening, gevolgd door twee korte schoten van respectievelijk Bernadette Struijk en de zuiver schietende Iris van Eijl. Na een kwartier was de wedstrijd al beslist door een schot van Ramon van Meeteren en Annelies Korporaal. Bij deze stand nam Merwede iets gas terug en de gasten straften wat laks verdedigen af. Toch was er nog geen vuiltje aan de lucht, zeker niet gezien de ruststand van 9-2.

Waar Merwede voor de rust het gas wat los liet, trapten ze het pedaal in de tweede helft nagenoeg niet meer in. De eerste twintig minuten was er dan ook maar bitter weinig te genieten langs de kant. Ondanks de grote voorsprong werd het toch nog even spannend in Sliedrecht. Niet vanwege de wedstrijd – bij 10-5 schoot Edwin Kleijn Merwede weer de goede kant op – maar vanwege het weer. Grote donkere wolken pakten zich samen boven Sliedrecht en in de verte rommelde het vervaarlijk. Gelukkig dreef de bui langs en lukte het Merwede om de uitslag toch nog wat meer aanzien te geven. De meest fraaie treffer kwam uit handen van Annelies Korporaal die een doorloper – zij het dik verdedigd, maar toch geteld – prachtig afrondde.

Zo wist Merwede haar eerste veldwedstrijd om te zetten in winst. Het spelniveau was niet bijster hoog, maar een eerste veldwedstrijd is altijd weer wennen. Volgende week kent Merwede een veel lastiger opdracht. De laatste jaren wist het door De Groot & Schagen team niet te winnen van Top. Merwede zou zich een prima dienst bewijzen als daar in de komende wedstrijd verandering in zou komen.