‘Chaim Potok en de Joodse traditie’

6 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Sliedrechtse bibliotheek houdt Dr. Ewald Mackay op maandagavond 26 april een lezing over de Amerikaans-Joodse schrijver Chaim Potok. In deze lezing zal de vraag centraal staan hoe Potok zich verhoudt tot de Joodse traditie. In het leven en in het literaire oeuvre van Potok weerspiegelt zich zijn gevecht met en om de traditie. Hoe verhoudt hij zich tot deze traditie en in hoeverre vormen zijn boeken in dezen een spiegel voor de lezer?

Ewald Mackay is historicus en filosoof, hij is werkzaam als docent aan een hogeschool en publiceerde verschillende boeken en artikelen op het vlak van wetenschap en cultuur. Potok is bekend geworden met zijn klassieke roman The Chosen (Uitverkoren), een boek over een bijzondere vriendschap te midden van twee zeer verschillende Joodse tradities. Naast dit boek heeft Potok nog vele romans, novellen en ook enkele kinderboeken geschreven. Potok had een bijzondere band met Nederland; sommige van zijn boeken verschenen zelfs eerder in Nederlandse vertaling dan in het Engels.

De lezing duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Toegang 5 euro, sterabonnementhouders gratis. Aanmelden kan telefonisch via 0184-413929, aan de balie van de bibliotheek of via klantenservicesliedrecht@bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

advertentie
advertentie