Serviceloket Wmo Sliedrecht op zevende plaats

9 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHGT - Dit jaar is het Wmo-serviceloket Wmo van de gemeente Sliedrecht opnieuw op de zevende plaats geëindigd in de top 100 van de Stichting VraagWijzer. De medewerkers en een aantal direct betrokkenen van het loket zijn daarom vanmiddag door wethouder Johan Lavooi in het zonnetje gezet. Naast een feestelijk woordje van de wethouder was er taart voor alle aanwezigen en werd er samen gediscussieerd over de toekomst van het loket.

Wethouder Johan Lavooi gaf aan bijzonder trots te zijn op de medewerkers van het Serviceloket. ,,Het Wmo-loket is een belangrijke voorziening voor inwoners van Sliedrecht. Voor mensen met hulpvragen en problemen moet je ter plaatse klaarstaan; op een vertrouwde plek in hun eigen gemeente”, aldus Johan Lavooi. ,,Een zevende plek op rij is een mooi resultaat, maar daarmee zijn we er nog niet. We willen de komende jaren de dienstverlening van het loket nog verder verbeteren. Het Wmo-loket wordt nog te vaak gezien als loket voor rolstoelen en hulp bij het huishouden, maar is zo veel meer dan dat. Mensen moeten met alle vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg bij het loket terecht kunnen. We willen dit jaar een aantal nieuwe producten aan het loket toevoegen, zoals parkeerkaarten voor gehandicapten en informatie over aangepast sporten of dagopvang. Ook organiseren we drie maal per jaar een themabijeenkomst, zodat medewerkers van het loket en zorg- en welzijnsinstellingen elkaar beter op de hoogte kunnen houden; dat komt de service aan de burgers uiteindelijk ten goede."

De Wmo-loket top 100 is dit jaar voor de tweede keer opgesteld door de Stichting VraagWijzer Nederland, het kennis- en adviescentrum op het gebied van Wmo-loketten in Nederland.

advertentie
advertentie