Schaker Hans Snel in grootse vorm

9 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de zevenentwintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft vooral Hans Snel van zich doen spreken. In aanvallende stijl wist hij Leen Dubbeldam te verslaan. Een fraaie prestatie van de speler van het vierde team, omdat routinier Dubbeldam een meester in verdedigen is. Bovenaan kwam Peter vd Bergh goed weg tegen Robert van Rekom, die de titelverdediger uiteindelijk naar remise zag ontsnappen. Met nog drie ronden te gaan gaat het kampioenschap tussen de titelverdediger en Wim Hokken. Laatstgenoemde heeft nog een minimale voorsprong.

Opvallende remise was die tussen wedstrijdleider Mark van Hulst en Henri Hartog jr. Beiden misten verschillende keren de winst, waarna het logisch was dat remise de enige juiste uitslag was. Alexei Parakhonyak wist keurig te winnen van Joost Stoker, terwijl Tobias Dekker Jan Veenis weinig kansen heeft gegeven.

In de negende ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd heeft Koos vd Berg brutaalweg de kop genomen in de tweede groep. Hij wist in no time favoriet Andrew Mensing mat te zetten. Door deze grote verrassing staat Koos nu alleen aan kop met nog steeds een 100% score. Een verrassende ontwikkeling in de groep waar het nog spannend gaat worden. Andrew Mensing staat tweede en op de gedeelde derde plaats staan Joran van Eijl en Rick Smits, die ook nog kans maken op het kampioenschap.

In de eerste groep verraste Roland Kop door Tjerry Hut te verslaan. Koploper janus de Vries had de nodige moeite met promovendus Adrian Mensing, maar won wel. Jurgen de Haan staat keurig tweede. Robin Urbanus doet het uitstekend na zijn promotie. Nu won hij van Cynthia vd Linden.

Uitslagen senioren:

Robert van Rekom - Peter van den Bergh ½-½

Peter Dekker - Wim Pool 0-1

Niels Mijnster - Henk Prins ½-½

Jerry van Rekom - Peter Vis 1-0

Kees Wessels - Andre van Dieen 1-0

Tobias Dekker - Jan Veenis 1-0

Leen Dubbeldam - Hans Snel 0-1

J.W. Kraaijeveld - Floris Verweij 0-1

Mark van Hulst - Henri Hartog ½-½

Alexei Parakhonyak - Joost Stoker 1-0

Leo Koppelaar - J. van der Graaf 1-0

Henk Hartog - Hans Dubbeldam 0-1

Michiel van den Berg - Pieter de Bruin 1-0

Uitslagen jeugdgroep 1:

Roland Kop - Tjerry Hut 1-0

Christiaan Verheij - Jurgen de Haan 0-1

Robin Urbanus - Cynthia vd Linden 1-0

Adrian Mensing - Janus de Vries 0-1

Elo: Jorik Klein - Pieter de Bruin 1-0

Uitslagen jeugdgroep 2:

Sujeevan Jeevarajah - Rick Stuij 0-1

Rick Smits - Jasper de Jager 1-0

Daan Stuij - Joran van Eijl 0-1

Koos vd Berg - Andrew Mensing 1-0

advertentie
advertentie