Selectiezwemmers DWF promoveren in de Verenigingscompetitie

12 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Rotterdam-Zuid zwom DWF de vijfde en laatste wedstrijd in de Verenigingscompetitie. Hierin wisten zij hun tweede plaats vast te houden en dat resulteerde in een knappe promotie naar de eerste klasse van deze competitie.

De wedstrijd begon met de 100 wissel voor de jongste zwemmertjes. Isabella de Lange zwom deze afstand voor het eerst en zette met 1.47.70 een mooie tijd neer. Bonita van Reede zwom 1.42.92 wat een pr van ruim 16 seconden was. Dit leverde haar de bonzen plak op. Voor de volgende leeftijdscategorie stond er 50 vlinder en 50 vrij op het programma. Bij de meisjes waren het Chémène de Klein en Evi Mijnster die op beide afstanden een pr zwommen. Op de 50 vrij werden zij beloond met respectievelijk brons en zilver. Bij jongens was het Bob Hogendoorn die zichzelf twee maal wist te verbeteren. Delano van Reede zwom een pr als startzwemmer van de laatste estafette. Op de persoonlijke afstanden zwom hij naar het brons en zilver. De volgende zwemmers verschenen aan de start voor de 100 vrij en de 50 school. Judith de Heer en Julia Mijnster waren hierin beiden succesvol. Op de 100 vrij zwommen de meiden een pr en kreeg Judith het brons en Julia het zilver omgehangen. Op de 50 school lukte het alleen Judith een pr te zwemmen. En hier was de kleur van de medailles omgedraaid. Het zilver was voor Judith terwijl het brons naar Julia ging. Bij de jongens was het Nick Hogendoorn die een mooi pr zwom op de 100 vrij.

Toen was het de beurt aan de meisjes jeugd 2 en jongens junioren 4. Bij de meisjes wist alleen Talitha Boelen een mooi pr te zwemmen op de 100 rug. Debby Kraaijeveld en Anne de Heer gingen op deze slag naar huis met goud en brons. De jongens ging het beter af. Vincent Kraaijeveld en Marnick de Bruin wisten twee maal een pr te zwemmen. Op de 100 rug was dit voor Vincent goed voor een bronzen medaille. De wedstrijd ging verder met de 50 rug en de 100 wissel voor de zwemmers van 1993 en 1992. Ria Kortlever zwom een pr op de 50 rug en werd beloond met het zilver terwijl het goud naar Sharelle Hartman ging. Bij de jongens was het Frank van ’t Hoff die op beide afstanden twee dikke pr’s liet noteren. John van Heteren lukte dit één maal op de 50 rug. De dames en heren waren de hekkensluiters van die dag. Zij verschenen aan de start op de 200 wissel en 50 vrij. Rebecca Verlek zwom op de 200 wissel haar eerste pr van dit seizoen. Bij de heren was het Laurens Kalis die op dezelfde afstand ook een pr zwom. Johnny den Uil zwom op beide afstanden naar respectievelijk een zilveren en een bronzen medaille.

Zaterdag is het de beurt aan de Speedozwemmers. Zij gaan zich voor de laatste maal proberen te kwalificeren voor de Kring Speedo Finales in juni.

advertentie
advertentie