Consultatiebureau voor ouderen in Sliedrecht bevordert gezondheid

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het consultatiebureau voor ouderen in Sliedrecht opende in 2006 voor het eerst haar deuren. Inmiddels brengen 55-plussers uit de gehele omgeving regelmatig een bezoek aan het consultatiebureau voor een standaardcontrole. Deze periodieke controle op en voorlichting over lichamelijk en geestelijk welzijn bevordert hun gezondheid.

,,Bij een bezoek aan het consultatiebureau voeren we een aantal kleine onderzoeken uit", vertelt Ria van Splunder, wijkverpleegkundige bij het consultatiebureau voor ouderen. ,,Zo meten we de bloeddruk, de bloedsuiker, het cholesterolgehalte en het gewicht. Indien we hierbij afwijkingen zien, dan verwijzen we de cliënt meteen door naar bijvoorbeeld de huisarts. Voorkomen is immers beter dan genezen."

Het doel van het consultatiebureau is om de kennis, de houding, de vaardigheden en het gedrag van mensen te verbeteren, waardoor klachten of ziekte kunnen worden voorkomen. Of waardoor mensen beter kunnen omgaan met de gevolgen van hun ziekte. Gezondheidsklachten die reeds bij de huisarts of specialist bekend zijn, worden niet in behandeling genomen.

Cliënten kunnen bij het consultatiebureau ook terecht met vragen over hun gezondheid, gezonde voeding of zorghulpmiddelen. De wijkverpleegkundige beschikt namelijk over folder- en brochuremateriaal over allerlei uiteenlopende onderwerpen.

Het consultatiebureau voor ouderen is gevestigd in Waerthove, tijdelijk in het Albert Schweitzer ziekenhuis, aan Kerkbuurt 200 (dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, wijkverpleegkundige Ria van Splunder). En in flat 'de Lijsterhof' aan de Rembrandtlaan (woensdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur, wijkverpleegkundige Tineke van de Minkelis). Voor het maken voor een afspraak voor een (periodieke) controle bij het consultatiebureau: Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief). Aan een bezoek aan het consultatiebureau zijn geen kosten verbonden.

Foto bijschrift: Wijkverpleegkundige Ria van Splunder adviseert een bewoner uit Sliedrecht tijdens het spreekuur van het consultatiebureau voor ouderen.

advertentie
advertentie