Nog meer muziek tijdens de oranjedagen

16 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het is al een vertrouwd beeld: tijdens het oplaten van de ballonnen zorgt Muziekvereniging Crescendo ook dit jaar weer voor een muzikale opening van de Koninginnedag. Uiteraard staan de Dodenherdenking bij het monument en de lampionnenoptocht op Bevrijdingsdag ook op het programma van Crescendo, maar vanwege het lustrumjaar kan Sliedrecht dit jaar nog meer muziek verwachten tijdens de oranjedagen.

Op 4 mei zal er om 19.00 uur een kort concert in de Grote Kerk plaatsvinden ter voorbereiding op de Dodenherdenking. Na de herdenking bij het monument kunnen den mensen terug naar de Grote Kerk, waar Muziekvereniging Crescendo om 20.30 uur samen met het Oratoriumkoor Soli Deo Gloria bekende herdenkingsmuziek ten gehore zal brengen, waaronder het Requiem van Fauré en Hymn to the Fallen. Het koor zal begeleid worden door organist André de Jager.

Op 5 mei zal het Dr. Langeveldplein de hele dag in het teken staan van muziek. Tijdens de diverse concerten in de muziektent kan het publiek u onder het genot van een hapje en een drankje genieten van klassieke ensembles, bigbands en de jeugdorkesten van Crescendo. Ook zullen de jonge muzikantjes van de Algemene Muzikale Vorming laten horen wat ze in huis hebben.

Crescendo heeft dan ook een stand waar vertelt wordt wat de muziekvereniging te beiden heeft aan beginnende of gevorderde muzikanten en wat de club doet voor de muzikale vorming van kinderen, kom dan langs bij de stand op 5 mei.

Meer informatie op www.crescendosliedrecht.nl

advertentie
advertentie