Waterwijs op het water met schip De Watervlo

16 april 2010 om 00:00 Nieuws

DRECHTSTEDEN - Het Waterarrangement Drechtsteden van het Weizigt Natuur- & milieucentrum krijgt op vrijdag 23 april een feestelijke start in drijvend educatief watermuseum De Watervlo. Dit arrangement is onderdeel van de provinciale campagne STROOM, een project over klimaatverandering, water en energie. Daarin maken onderwijs en publiek kennis met de wondere wereld van water. Het schip ligt op 22 en 23 april in de haven van Zwijndrecht. Na de bijeenkomst maakt de Watervlo een tour door de Drechtsteden en meert op verschillende plaatsen aan.

De Watervlo, beschikbaar gesteld door de provincie, reist (in het kader van STROOM) de komende maanden door Zuid-Holland. STROOM is een samenwerkingsproject van gemeenten, waterschappen en provincie. Hierin werken 22 Zuid-Hollandse centra voor natuur- en milieueducatie (NME) samen aan een uniek aanbod. Zij bieden specifieke water- en energieprojecten aan, die een directe bijdrage leveren aan inzicht in de waterproblematiek: het behouden van ‘droge voeten, schoon water’ (waterveiligheid en waterkwaliteit), energiebesparing en een gezond binnenklimaat. De projecten zetten niet alleen in op bewustwording, maar vooral ook op duurzaam gedrag en concrete maatregelen.

De Watervlo (1912), was ooit een vrachtschip. Wie er binnen stapt krijgt een welkomstwoord van koning Neptunus en belandt vervolgens in een interactieve waterwereld. De rivier, het riool, de kraan, waterputten in de woestijn en een heuse onderzeeër. Alles wat met water te maken heeft is te zien op De Watervlo. De expositie maakt leerlingen basis- en voortgezet onderwijs via een lesprogramma waterbewust en waterwijs. Maar ook algemeen publiek kan er terecht. Voor hen is het schip op zaterdag 24 april, woensdagmiddag 28 april en donderdag 29 april geopend.

Aanmeerschema Drechtsteden:

22, 23, 24 april in Zwijndrecht, Euryzakade

26 en 27 april en 29 april in Dordrecht aan de Kuipershaven

28 april in Papendrecht aan de Kooyhaven.

advertentie
advertentie