Rotary helpt The Hunger Project

16 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - “Community service”, het ondersteunen van goede doelen, is het belangrijkste doel van Rotary. Rotary Sliedrecht e.o. geeft hier regelmatig en actief invulling aan, zoals afgelopen dinsdag een donatie aan The Hunger Project. The Hunger Project (THP) ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger. THP brengt mensen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika geen noodhulp of geld, maar nieuwe inzichten en vaardigheden.

Namens Rotary Sliedrecht e.o. overhandigde de heer Adrie Groen een cheque van 2000 euro aan mevrouw Elisabeth Roelvink van THP. Zij toonde zich blij verrast met de gift: ,,Wij zien mensen als krachtige individuen die in principe uitstekend in staat zijn hun eigen honger te beëindigen. Voorwaarde is dat ze de benodigde capaciteiten ontwikkelen, kansen herkennen én grijpen. Deze donatie helpt mee om door te gaan met het investeren in onder andere landbouwtrainingen, alfabetiseringslessen, HIV/AIDS voorlichting, microkredieten en leiderschapstrainingen”.

De heer Groen gaf aan dat Rotary het belangrijk vindt bij te dragen aan structurele bestrijding van honger. ,,Elke dag sterven meer dan 20.000 mensen aan honger en hongergerelateerde ziekten. Dat is bijna net zoveel als het aantal inwoners van Sliedrecht. Onvoorstelbaar. Het is goed om mensen in de gebieden waar chronische honger heerst, weerbaar te maken en te stimuleren om zelf hun eigen toekomst op te bouwen. En vooral: om hun waardigheid te laten groeien”.

Voor meer informatie: www.thehungerproject.nl.

advertentie
advertentie