Dreespark verbeterd en feestelijk heropend

19 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Prachtig weer, heel veel kopjes thee, sfeervolle muziek en allerlei activiteiten voor jong en oud. Dat was wat het Dr. W. Dreespark bood zaterdag 17 april. De festiviteiten waren begonnen nadat voormalig wethouder Remco van der Ven het eerste kopje thee had ingeschonken voor Trix Smeding, die als buurtbewoner mede aan de wieg stond bij het tot stand komen van het ‘Nieuwe Dreespark’.

Door Margreet Strijker

Trix: ,,Een jaar of drie geleden zijn we aan de hand van lijsten begonnen met het inventariseren wat onder de buurtbewoners aan wensen leefde met betrekking tot het park. Daar kwam vooral uit dat men een veilig, open en groen park wilde voor jong en oud. En dat is precies wat het geworden is.” Er is een bomenwandelroute, een speelveldje met klimtoestellen voor de kinderen, een hangplak voor de oudere jeugd en een uitrenplek voor honden.

Wel vinden de meeste betrokkenen het jammer dat de plannen van School Bleyburgh voor het plaatsen van een klein theehuisje in dezelfde vorm als de volière nog niet gerealiseerd kunnen worden, omdat een buurtbewoner bezwaar aangetekend heeft. Een van de leerkrachten vertelt: ,,Onze school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen ligt tegen het park aan. Het theehuis is bedoeld als werkervaringsplaats voor onze oudere leerlingen. En verder is het gewoon gezellig als onder andere de buurtbewoners er drie dagdelen per week terecht kunnen voor een simpel kopje thee, een kleine High Tea en leuke zelfgemaakte cadeautjes. We zien eerlijk gezegd niet wat iemand hierop tegen kan hebben en hopen dat het er toch gauw van komt.”

Tijdens de feestelijke openingsmiddag is alvast een voorschotje op de plannen genomen. De originele aan thee gerelateerde cadeautjes vinden gretig aftrek en het tijdelijk terrasje zit vol met theedrinkers. Maar ook voor de andere activiteiten is veel belangstelling. Jeu-de-boules club De Schalm geeft demonstraties, de Hengelsportvereniging houdt viswedstrijden voor de jeugd en bij de kynologenclub kunnen honden en hun baasjes spelletjes doen. Maar ook de Stichting Open Jeugdwerk Elektra, NME-centrum en het Wijkplatform zijn aanwezig. Respectievelijk met een tijdelijke graffiti wand, bamboe bouwen en een ideeënboom. Een aantal muzikanten van Crescendo geeft sfeervolle fluitconcertjes en Vereniging De Vogelvriend is aanwezig om informatie te geven over de volière in het Dreespark. Ook Kees Paardekoper die al gedurende vele jaren samen met anderen de vogels verzorgt en soms de pleegvader van de parkieten genoemd wordt is van de partij. De enthousiaste 88-jarige vrijwilliger weet heel wat te vertellen over zijn kroost. Het Kompas mag zelfs heel eventjes een kijkje nemen in een nesthokje met piepkleine kale roze parkietjes die de dag ervoor uit het ei gekomen zijn.

Alle betrokkenen roemen de nauwe samenwerking tussen gemeente, omwonenden en omliggende scholen. Trix Smeding: ,,Ja, we zijn echt heel blij met het resultaat.”

Op de foto: Bamboe bouwen met Carl van Rijn van het NME-centrum. Links is nog net de ideeënboom van het wijkplatform te zien.

advertentie
advertentie