Einde verhaal tot september

20 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – De Lockhorst sloot zaterdag 17 april het theaterjaar 2009/2010 af met ‘Einde Verhaal’ van Kees Torn. Maar voor de Theatergroep is het verhaal niet afgelopen. Op 11 september gaat het volgende seizoen weer geheel volgens traditie van start met Smartlappenkoor Bagger en Jan pak de Leuning. Voor het zover is mogen de vijf theatergroepvrijwilligers eerst genieten van een welverdiende zomerstop. Een rust die betrekkelijk is, want ze zijn alweer volop bezig met de programmering van het nieuwe seizoen. De Theatergroep bestaat uit Hanneke de Ruiter, Ineke en Huib Bossers en Ank en Kees de Zanger. Deze werkgroep van de Stichting Sliedrecht & Cultuur heeft de opdracht de publieke belangstelling voor het Sliedrechtse theater te optimaliseren.

Door Margreet Strijker

Het afgelopen jaar organiseerde de Theatergroep 21 voorstellingen. Het zondagmiddag concept met onder meer Sunday Jazz, -Free en -Charmony werd zeven keer gehanteerd en begint echt een plaats te veroveren in de Sliedrechtse theaterscene. Per voorstelling waren er gemiddeld 140 bezoekers. Als hoogtepunten worden het Vette Feest van Jan pak de Leuning en The Dutch Eagles genoemd. Toch blijft het volgens Kees de Zanger moeilijk het Sliedrechtse publiek naar het eigen theater te lokken: ,,Bij kluppies zoals het Baggerkoor, Jan pak de Leuning, A Lot Of, Crescendo of Onder Ons lukt het wel. Die nemen voor een groot gedeelte hun eigen publiek mee. Maar bij de landelijk bekende namen blijft het tobben.”

Dat laatste kan ook gezegd worden over het bezoekersaantal (ongeveer 70) bij ‘Einde Verhaal’ van Kees Torn, de laatste voorstelling van dit seizoen. Torn begon met: ,,Ik heb overal uitverkochte zalen, nou ja in de beschaafde gebieden dan. Waar is de rest eigenlijk?” Toch leken de vele lege stoelen hem niet echt te deren. Zijn op muziek gezette wonderen van dichtkunst werden afgewisseld door korte overpeinzingen op rijm. Hilarisch werd het toen bleek dat hij zijn eigen rookhok bij zich had. ,,Hoef ik er niet meer uit en heb ik ook een leuke avond.” Op zijn gemak rookt hij er zijn sigaartje. Met zijn ‘speciaal voor Sliedrecht’ gemaakte lied ‘Vul hier de plaatsnaam in’ sloot Torn zijn optreden af: ,,Klaar is Kees, in dit geval.”

Na afloop gaf hij desgevraagd aan geen problemen met een slecht gevulde zaal te hebben. Maar misschien is deze cabarettier goed in het verdringen van de minder leuke herinneringen want zijn reactie op de opmerking dat hij voor de tweede keer in de Lockhorst stond was: ,,Ow ja?”

De Theatergroep laat weten dat het volgend seizoen mooi en sensationeel wordt. ,,Ondanks ingrijpende bezuinigingen hebben we drie musicals van Van Hoorne Theaterproducties kunnen boeken: De Gelaarsde Kat, 1953 en Karel de Kok. Het New classic Quartet staat gepland en Pater Moeskroen en Jan Rot komen terug met een nieuw programma. Maar er zijn ook weer gewoon drie zondagse Jazz middagen. En de rest blijft nog even een verrassing.” In juni kan men het programmaboekje in de brievenbus verwachten.

Op de foto v.l.n.r. Ineke Bossers, Ank de Zanger Kees Torn, Kees de Zanger en Huib Bossers

advertentie
advertentie