Mannen Sliedrecht Sport sluiten seizoen af in stijl

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDERCHT - De mannen van Sliedrecht Sport hebben een waardig slotaccoord geplaatst achter een over het algemeen teleurstellend volleybalseizoen in de B-League. De 3-1 zege op aartsrivaal en hekkensluiter Next Volleybal Dordrecht kwam niet geheel onverwachts, maar zette de feestelijkheden op de slotavond wel extra luister bij.

Een speciale “commissie” onder leiding van Ward Boehlee hadden deze avond, waarbij hoofdsponsor Rabobank Merwestroom de zakenrelaties een speciale uitnodiging had gestuurd, extra feestelijk aangekleed. Een speciaal cheerleader team met onder andere Ingerlise Kooijman en Nienke Remeeus (ex dames 1) zorgden voor een aantal spectaculaire intermezzo’s tijdens de time-outs en de pauzes en ook de entree met volgspots van beide teams hadden een behoorlijk NBA gerelateerd gevoelspatroon.

De wedstrijd op zich voor goed bezette tribunes liet veel strijd zien waarbij de gasten uit Dordrecht streden voor wat ze waard waren en gedurende de gehele wedstrijd aardig in het spoor bleven van Sliedrecht Sport, waar spelverdeler Rens de Waard tot dusver als eerste en enige heeft aangegeven volgend seizoen bewust een stapje terug te willen doen. Met name Aart Jan Groeneveld onderscheidde zich met een aantal splijtende service series waar Next Volley Dordrecht het antwoord schuldig moest blijven.

Sliedrecht’s interim coach Tom Berwers, volgend seizoen samen met Arie van Wolferen en Reier Kros wederom deel uitmakend van de technische staf, gunde alle spelers op deze slotavond de welverdiende speeltijd, met uitzondering van Duco Fronik en Niels van Andel die met blessures niet inzetbaar waren. ,,Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar het scoreverloop vergoedde veel en maakte het tot een interessant duel. Wij waren bij vlagen veel te wisselvallig en boden Next Volley daardoor de gelegenheid in het spoor te blijven.“

De overwinning, setstanden 25-21, 25-22, 23-25 en 25-22, tilde de thuisclub op de slotavond van het seizoen nog net over Martinus heen naar de tiende plaats van de eindrangschikking. Een resultaat dat ver afstaat van de oorspronkelijke doelstelling om aansluiting te vinden met de subtop in de B League, waar VC Allvo, STV Tilburg/P en Prins/VCV recht hebben op promotie naar de A-League.

Sliedrecht Sport krijgt de komende weken en maanden de tijd om een representatieve selectie te gaan formeren voor een nieuw avontuur in de B-League van het komend seizoen.

advertentie
advertentie