Wereldreizigers 60 jaar getrouwd

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het is een bloemen- en kaartenzee in onze woonkamer. We hebben zoveel warmte ervaren, het is heel bijzonder.” Mevrouw De Bruin-Verhoef en haar man waren op 15 april zestig jaar getrouwd. Ze vierden hun huwelijksdag in de Lockhorst met 140 mensen. ,,We zijn allebei al in de tachtig, dan is het toch fijn als er zoveel mensen aan je denken.”

De twee hebben een avontuurlijk leven achter de rug. ,,We hebben zes jaar verkering gehad”, vertelt mevrouw De Bruin. ,,Mijn man, toen nog mijn vriend, is opgepakt tijdens een razzia in de oorlog. Hij werd met de trein naar Duitsland getransporteerd. We hadden helemaal geen contact meer, zelfs niet via brieven.” Na de oorlog werden de geliefden weer herenigd, en werden ze uitgezonden door een baggermaatschappij. ,,We hebben eerst in Australië gewoond. Daar werd onze eerste dochter geboren. In Nieuw-Zeeland werd de tweede geboren. Later hebben we ook nog in Saoedi-Arabië gewoond. Ja, we zijn echte wereldreizigers”, lacht mevrouw. ,,Maar we zijn ook echte Sliedrechters hoor.”

,,Ik kijk terug op een heel bijzonder leven. Ik heb in 1983 zelfs nog leren autorijden van mijn dochter. Mijn man en ik hebben allebei wel de nodige gebreken, maar we blijven positief. We krijgen zoveel liefde van de mensen om ons heen. Dat hebben we altijd ervaren: als je liefde geeft, dan krijg je zoveel terug.”

advertentie
advertentie