Open Sliedrecht zet zich weer op dartkaart

23 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor het eerst sinds 2006 werd zondag 18 april weer het Open Sliedrecht gehouden in Café Havana. Wekenlang had de organisatie er alles aan gedaan om dit dartstoernooi na enkele jaren afwezigheid weer dezelfde status te die het destijds had. Gekozen was voor de pakkende slogan: 'het toernooi der toernooien is terug'. Naast veel plaatselijke en regionale helden, hadden ook de nationale en internationale darters hun punten geslepen voor dit toernooi. Winnaar werd Dick van Dijk die in de finale de verrassende Wesley Boonstra versloeg.

In de winnaarsronde vlogen er al vroeg in het toernooi grote namen uit. Zo was het Sliedrechter Jeffrey Stigter die zijn meerde moest erkennen in Ahmad Ahmaddy, Andries Sterk moest toezien hoe Steve West hem naar huis stuurde en Christian Overdijk wist niet te winnen van Toon Greebe.

In de kwartfinales liet Wesley Boonstra al van zich horen door te winnen van Hans van de Giessen. Cor Ernst schakelde favoriet Toon Greebe uit, Steve West moest hard zijn best doen tegen een sterk spelende Durtly Meulens en Dick van Dijk had géén probleem met Marco de Kreij.

Voor Cor Ernst leek de finale dichtbij. Enkel de horde genaamd Boonstra moest nog genomen worden, maar die horde bleek hoger dan hij van te voren leek. Boonstra scoorde de ene hoge score na de andere en wist Ernst keer op keer te verassen. Resultaat; een 5-3 overwinning voor Wesley Boonstra. In de andere halve finale was het Dick van Dijk die een 3-0 achterstand wegwerkte tegen Steve West.

In de finale dus de verrassing van de dag Wesley Boonstra tegen Dick van Dijk. "Wesley wie?" zal Van Dijk vast gedacht hebben, en dat dachten er wel meer. Maar zij kregen daar een luid en duidelijk antwoord op. Boonstra bleef verrassen en hield Van Dijk tot 3-3 onder druk. Toen kwam echter de omslag. Boonstra kon zijn scores niet meer vinden en Van Dijk zwakte géén moment af.

Volgend jaar wordt het Open Sliedrecht 'Toernooi der Toernooien' gehouden op 17 april.

advertentie
advertentie