Biesbosch fotowedstrijd

23 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In september van dit jaar brengt TNT drie Biesboschzegels uit. Ze zullen in speciale mapjes te koop zijn. Deze ‘postbox’ bevat naast een velletje met drie zegels ook drie ansichtkaarten van de Biesbosch. Nationaal Park De Biesbosch is op zoek naar mooi beeldmateriaal en organiseert daarom een fotowedstrijd. Iedereen kan een poging wagen en zijn of haar materiaal opsturen.

Nationaal Park De Biesbosch wil dat de zegels en ansichten samen een goed beeld van het park geven. Daarom zijn vier categorieën geformuleerd: 1. De Biesbosch, een dynamisch zoetwatergetijdengebied; 2. De Biesbosch, mysterieus en avontuurlijk; 3. De Biesbosch, ruig en ongerept; 4. Een detail of close-up van een kenmerkende plant, een kenmerkend dier of een cultuurhistorisch object in de Biesbosch.

De dertig allerbeste foto’s worden genomineerd. Daaruit worden de winnende foto’s gekozen. Van de winnende foto in de categorieën 1 tot en met 3 wordt een ansichtkaart gemaakt. Categorie 4 levert drie winnende foto’s op, die alledrie op een postzegel worden afgebeeld. Alle zes de winnaars mogen bovendien een hele dag op stap in een fluisterbootje of kano. De 30 genomineerde foto’s worden in de drie Biesbosch bezoekerscentra tentoongesteld.

Spelregels

- meedoen mag in alle categorieën met in totaal niet meer dan vijf foto’s

- De foto’s moeten digitaal worden gestuurd naar postzegel@biesbosch.org.

- Elke foto is minimaal 1 MB en maximaal 5 MB groot.

- De foto’s mogen niet bewerkt zijn.

- De foto’s mogen rechtenvrij voor Biesboschdoeleinden worden gebruikt.

- De foto’s moeten uiterlijk 21 juni 2010 binnen zijn.

- Het oordeel van de jury is bindend en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Vermeld bij inzending de categorie waarom het gaat, naam, adres en telefoonnummer. Geef eventueel een toelichting waar de foto gemaakt is en waarom juist deze foto het beste beeld is. De jury zal bestaan uit een Biesboschkenner, een fotograaf, een marketingdeskundige en een vertegenwoordiger van TNT.

De dertig genomineerden ontvangen begin juli bericht. De uitslag van de fotowedstrijd wordt bekendgemaakt bij de aanbieding van de eerste Biesbosch postbox op zaterdag 4 september.

advertentie
advertentie