Breicafé in atelier Spinzel

24 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Iedereen mag binnenlopen en mee breien (of haken) op de even donderdagavonden in het Breicafé in Atelier Spinzel aan de Kerkbuurt. De zussen Ineke van Genderen en Ria van Welzenis sluiten hiermee aan op Stitch 'n Bitch. Wereldwijd zoekt men elkaar op om samen te breien. Stich betekent breien en Bitch staat in het Engels voor gezellig kletsen en onschuldig roddelen. Zowel jonge meiden als middelbare dames doen er in Sliedrecht aan mee. Maar ook een heer met een spinnenwiel is van de partij. Zowel ervaren breisters als beginners zijn welkom.

Door Margreet Strijker

Evelien die een babyvestje onder handen heeft vertelt: ,,Recht en averecht kun je wel van internet leren, maar als het op minderen of meerderen aankomt heb je hier de experts zitten die weten hoe dat moet.” Anita breit poppenkleertjes en Els is bezig om een vest af te maken dat ze al 15 jaar thuis in de kast had liggen. Catherina is aan het haken, Judith breit een kussenhoes en iemand anders een sprei: ,,Ja, na tien sjaals dacht ik laat ik daar nou maar eens aan beginnen.” Verder wordt er gezellig gekletst en veel gelachen. De zussen: ,,Breien is gewoon een heerlijke ontspannen bezigheid en wij vinden het leuk om adviezen te geven over alles wat met creativiteit te maken heeft.”

Atelier Spinzel dat te vinden is in het stoepje naast de Marskramer doet meer. Men kan er terecht voor allerlei soorten wol, stoffen, garen en patronen. Maar ook voor ideeën, tips, workshops en verstelwerk. En de zussen maken aangepaste kleding voor mensen die rolstoelgebonden zijn. Hierbij komt het feit dat Ineke al jaren werkzaam is in een verpleeghuis goed van pas. Zij weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat de kleren gemakkelijk kunnen worden aan- en uitgetrokken en toch goed passen en er leuk uitzien. Ria werkt een deel van de week in het onderwijs en dat verteelt zich in de breilessen voor kinderen die de zussen vanaf september gaan geven. Voor creatieve kinderfeestjes moet men ook in Spinzel zijn. Tasjes vilten, jonkvrouw- en ridderpopjes maken of een piratenfeest waar een zwaard opgepimpt wordt behoren tot de mogelijkheden. ,,En vorige week hebben we spiegeltjes versierd. Dat was me toch een druk stel meisjes zeg, nou toen konden we elkaar na afloop opdweilen hoor,” lacht Ria.

Wie benieuwd is naar de Spinzel mogelijkheden en -verhalen kan een kijkje nemen op http://spinzelweb.web-log.nl.

advertentie
advertentie