Tweede schaakteam wint snelschaakkampioenschap van RSB

25 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het door Schaakvereniging Sliedrecht in ere herstelde traditionele snelschaakkampioenschap van de RSB is gewonnen door het tweede team van Sliedrecht. Aan het toernooi namen 22 viertallen deel.

De wedstrijdleiders Peter vd Bergh en Mark van Hulst maakten drie groepen, waarbij de groepen 2 en 3 in één groep speelden. In de eerste groep was favoriet Charlois 1 ongenaakbaar, moest slechts twee gelijke spelen afstaan, maar werd uiteindelijk de terechte winnaar. Thuisploeg Sliedrecht 1 met Peter vd Bergh, Kees Wessels, Hans Klein en Wout Boer kon geen potten breken.

In de tweede groep was Sliedrecht 2 op papier één van de sterkste teams en dat maakte het kwartet ook waar. Alleen in de laatste ronde werd er een gelijkspel afgestaan tegen Charlois 4. Zo konden Niels Mijnster, Wim Hokken, Robert en Jerry van Rekom en Joost Stoker de gouden beker in ontvangst nemen. De tweede plaats was voor het verrassende Eeuwig Schaak met kopman Willem Barendswaard. Derde werd De Willige Dame. Sliedrecht 3 speelde te langzaam om snel te scoren. Alleen Peter Vis scoorde boven de 50%.

De derde groep werd een prooi voor Charlois 5, met aanvoerder Ruud Kok in de gelederen en de vrouwelijke kant van familie Osinga. Sliedrecht 4 speelde met de jongste deelnemer van het toernooi, Adrian Mensing, die het met 3 uit 6 het uitstekend deed. De rest van de spelers waren duidelijk minder op dreef.

advertentie
advertentie