Sliedrecht verliest ongelukkig van Oranje Wit

26 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De tweede klasse F maakt zich op voor een spannende apotheose met als inzet de derde plaats op de ranglijst. Echter, niet met Sliedrecht in één van de hoofdrollen. Drie nederlagen op rij hebben de blauwwitten doen kelderen naar de middenmoot. SVW en Oranje Wit, die beide op 36 punten staan, bepalen aanstaande zaterdag in een onderling duel wie die felbegeerde derde plek krijgt. De winnaar mag zich volgend seizoen eerste-klasser noemen, de verliezer krijgt een herkansing in de nacompetitie. En bij een gelijkspel volgt een beslissingswedstrijd tussen OW en SVW of wellicht een beslissingscompetitie met Almkerk er bij. Sliedrecht staat teleurgesteld buitenspel en moet zich nog één keer zien op te laden voor de derby tegen Hardinxveld aanstaande zaterdag, waar de ploegen gaan uitmaken wie zich nog plaatst voor de nacompetitie om promotie.

De wedstrijd zaterdag aan de Sportlaan was er één zonder veel geluk voor Sliedrecht. Na een rommelig begin scoort Oranje Wit na een kwartier door een kopbal uit een corner. Even later wordt het spel stilgelegd, vanwege een blessure van de scheidsrechter. Vanuit het publiek wordt een invaller geregeld, Van Roden uit Papendrecht, die eerst thuis zijn outfit nog moet halen. In afwachting van zijn terugkomst wordt de wedstrijd door Daems hervat. Beide ploegen creëren kansen maar beide doelmannen redden fraai. Dan blijkt scheidsrechter Daems echt niet meer verder te kunnen en omdat de invaller-scheids nog niet gearriveerd is, begint het wachten.

Na een ruime rustperiode wordt de wedstrijd hervat. In de resterende minuten van de rommelige eerste helft laten beide ploegen nog een enkele gevaarlijke doch vruchteloze kansen zien. Anderhalf uur na het eerste fluitsignaal is het dan eindelijk tijd voor thee.

De eerste kans in de tweede helft is voor Oranje Wit, maar daarna dringt Sliedrecht aan en wordt de wedstrijd hoofdzakelijk voor de goal van de Dordtenaren gespeeld. Marcel Vlot brengt extra aanvallers in het veld, in een alles-of-niets-poging de stand minimaal gelijk te trekken. Een kwartier voor tijd mag Oranje Wit niet klagen als scheidsrechter Van Roden geen penalty ziet in een duel van De Lange met invaller Cakir.

Lugthart voorkomt in de slotfase erger door een vrije trap in twee instanties te redden. Negen minuten voor tijd krijgt Oranje Wit een penalty als Van Wanrooij geen andere mogelijkheid ziet dan de doorgebroken Yildirim neer te halen. Weer redt Lugthart. Het geeft Sliedrecht de hoop alsnog een puntje te pakken, maar de OW-verdediging formeert een muur, waar de thuisploeg niet meer doorkomt.

advertentie
advertentie