Jeugd Stoepenbuurt heeft nieuw maatje

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Kinderen uit de Stoepenbuurt (Middenveer, Jordaanstoep en Salonstoep) hebben er een ‘maatje’ bij. Sinds dinsdag staan er in de wijk drie felgroene plastic poppen opgesteld die met een vlag in hun hand de automobilisten verzoeken om ‘SLOW’ te rijden. ,,We hopen dat deze verkeersmaatjes gaan helpen om de toegestane snelheid te handhaven”, vertelt Ronald van der Velde van buurtcomité ‘Tussen de Stoepen’.

Door Ariënne Megchelsen

,,Sommige mensen reden hier zestig, terwijl je maar vijftien kilometer mag rijden. De mevrouw die om de hoek woont, wist niet eens dat het hier een woonerf was’, vertelt Van der Velden. Het buurtcomité stapte daarom naar de gemeente, en met succes. Ze kregen toestemming om drie verkeersmaatjes aan te schaffen; één van de poppen staat vast in de wijk, de andere twee gaan rouleren door Sliedrecht. ,,De ‘vaste’ pop is geschonken door de Praxis, waar ik de verkeersmaatjes voor het eerst in een reclamefolder zag staan. Deze eerste weken zijn eigenlijk een pilot; we houden nu bij of ze helpen om verantwoord rijgedrag te stimuleren.”

Volgens Van der Velde wordt de Stoepenbuurt steeds meer een ‘kinderwijk’. ,,De laatste jaren zijn er een stuk of twaalf kinderen bij gekomen. De oudere mensen trekken weg, en daar komen gezinnen met kinderen voor in de plaats. En dat trekt aan: ook uit andere straten komen hier veel kinderen spelen.” Het buurtcomité hoopt dat ze met hun actie een veilige buurt voor de kinderen kunnen creëren.

Dat de poppen werken, is nu al merkbaar. ,,Eén van de leden van het comité heeft een verkeersmaatje voor de deur staan. Hij merkt nu al dat mensen stapvoets gaan rijden. Dat is natuurlijk super, dat is wat we willen bereiken.”

advertentie
advertentie