Hairshair helemaal thuis in nieuwe salon

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

De salon is in dezelfde stijl ingericht als de jaren dertig woning en het in wit en antraciet uitgevoerde interieur vormt een mooie combinatie met de terrazzo vloer. Alice heeft er geen spijt van dat zij vijf jaar geleden de stap naar een eigen bedrijf heeft gewaagd. ,,Voordat ik met mijn salon startte heb ik vijftien jaar ervaring opgedaan in het kappersvak. Het zelfstandige ondernemerschap bevalt me prima”, vertelt ze. ,,Op gezette tijden volg ik een cursus om mijn vakkennis op peil te houden.

SLIEDRECHT - Kapsalon Hairshair is sinds half maart niet meer gevestigd aan de Joh. Kraaijeveldstraat 63, want allround kapster Alice Visser is met haar gezin verhuisd naar een fraaie woning aan de Oranjestraat 36. De knusse salon is net als in het vorige huis op de begane grond gevestigd en dus goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. ,,Iedereen kan gewoon via de achterdeur binnenkomen”, lacht Alice. ,,Veel klanten komen al vanaf het prille begin bij me en voelen zich helemaal thuis.”

Door Ria Scholten

Hairshair staat voor kwaliteit en is tegelijkertijd laagdrempelig en betaalbaar. Een knipbeurt kost 13,50 euro. Kinderen tot en met negen jaar betalen 12 euro. Ik werk hoofdzakelijk met de producten Kapper & Coiffeur, die van een goede kwaliteit en redelijk geprijsd zijn. De leeftijd van mijn klanten? Die varieert van nul tot negentig.”

Alice draait haar hand niet om voor een pittige en eigentijdse look, maar ook een klassieke lang haar watergolf met een Grace Kelly rol is bij haar in goede handen. ,,Klanten kunnen hier terecht voor knippen, watergolven of föhnen, spoelen of verven, maar ook voor een permanent. Voor dames die voor een natuurlijke haarval kiezen is de Animatic een prima alternatief”, legt ze uit. ,,Op donderdag krijgen dames van vijfenzestig jaar en ouder tien procent korting op een permanent. Zij betalen dan voor een all-in behandeling 58,50 in plaats van 65 euro. Verder wil ik nog even vertellen dat mensen die komen knippen niet verplicht zijn om hun haren in de salon te laten wassen.”

,,Bruidskapsel vind ik erg leuk om te doen”, vertelt Alice verder. ,,In de praktijk komt het er vaak op neer dat ik ook de kapsels van de bruidsmeisjes verzorg. Kleine meisjes met lang haar vinden het prachtig als het wordt ingevlochten of opgestoken. Uiteraard kunnen ook de andere familieleden van een feestelijk kapsel worden voorzien. We maken er dan met elkaar een gezellige ochtend van.”

De klanten van Hairshair maken graag gebruik van het voordeel dat de stempelkaart biedt. Voor iedere bestede tien euro ontvangen ze een stempel. Een volle kaart geeft recht op tien euro korting op een behandeling. Alice werkt op donderdag en vrijdag en op woensdagavond. De salon is telefonisch bereikbaar via 0184-777498.

advertentie
advertentie