Sliedrecht Sport neemt met vierde plek afscheid van competitie en trio speelsters

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Heutink Pollux hebben woensdagavond eenvoudig, binnen een uur, met 3-0 van Sliedrecht Sport gewonnen in de troost finale in de Stoep. De Sliedrechtse ploeg moest derhalve genoegen nemen met een vierde plaats in de Dela League. De ploeg uit Oldenzaal won woensdag met 3-0 van Sliedrecht Sport. TVC Amstelveen kroonde zich woensdag tot kampioen. De ploeg won overtuigend met 3-0 van Weert.

Sliedrecht Sport nam woensdag afscheid van drie speelsters, Sanne Hoevenaars, Sanne Berculo en Simone Legerstee

Sanne Hoevenaars kijkt met plezier terug ondanks het feit dat ze relatief weinig speelde. ,,Ik heb twee seizoenen lang met een fantastisch team mogen werken. Hoogtepunten waren voor mij de Europese wedstrijden. Het geeft een enorme kick om al die mensen op de tribune in De Stoep zo uit hun dak te zien gaan. Maar ook de uitstapjes naar Turkije, Servië, Frankrijk en Tsjechië waren fantastisch." Sanne gaat een stapje terug doen in het volleybal en zich verder ontwikkelen in haar werk.

Simone Legerstee gaat komend jaar een buitenlands avontuur aan. ,,De Duitse competitie spreekt mij wel aan, of anders Frankrijk of Spanje. Italië is natuurlijk het Mekka, maar daar zijn de mogelijkheden ook weer wat beperkter.” Ook Simone kijkt tevreden terug op de vier seizoenen in De Stoep. ,,Het heeft mij in mijn ontwikkeling naar een hoger niveau gebracht en daar ben ik veel mensen heel erg dankbaar voor."

Sanne Berculo gaat het wat rustiger aan doen. ,,Als je op een gegeven moment alles hebt meegemaakt en je er voor je eigen gevoel alles hebt uitgehaald wat er in heeft gezeten, dan is het tijd om ook eens aan andere privé dingen in het leven te gaan denken." Ook Sanne noemt de Europese wedstrijden als de krenten in de pap. ,,Uit een eerdere periode bij Sliedrecht Sport denk ik nog altijd met veel plezier terug aan Innsbruck, maar ook de laatste twee seizoenen waren in dat opzicht optimaal geslaagd.”

Ook Meino Rozendal, de trainer coach, blikte nog even terug. ,,Over het resultaat, de vierde plek, ben ik op zich niet ontevreden: Amstelveen is gewoon het beste team, Weert heeft wat meer individuele klasse in huis dan wij. Achteraf gezien hebben wij in dit seizoen de progressie te laat ingezet, dat heeft te lang geduurd. Er is veel verantwoordelijkheid bij het team neergelegd, en daar had ik eerder in moeten grijpen, alles is te lang op zijn beloop gelaten, zo in de trend van “het komt allemaal wel goed”. Als we die progressie eerder hadden gemaakt, zouden wij als team ook iets stabieler zijn geweest.”

Rozendal heeft bijgetekend voor een tweede seizoen. ,,Vooral omdat ik niet tevreden ben over het afgelopen seizoen, ik heb dus een bepaald revanche gevoel om het met de selectie en technische staf volgend seizoen veel beter te gaan doen. Wij hebben als technische staf, dus met Roeland en Hans, het seizoen al enigszins geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen, dat we bepaalde zaken anders aan willen gaan pakken zeker in de aanloop naar het nieuwe seizoen en de al eerder genoemde progressie moeten zien te realiseren. Verder is en blijft dit natuurlijk een fantastische club met heel veel geweldige mensen, die zich altijd weer voor de volle 100% in willen zetten ”

advertentie
advertentie