Wim Hokken voor negentiende keer clubkampioen

1 mei 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT-Tot en met de laatste ronde was het spannend in de strijd om het clubkampioenschap van Schaakvereniging Sliedrecht. Wim Hokken en titelverdediger Peter vd Bergh moesten in de laatste ronde winnen om het kampioenschap binnen te halen. Wim Hokken had het op papier moeilijker tegen Kees Wessels, terwijl Peter vd Bergh Henk Prins moest bestrijden. Vanaf het begin liet Wim Hokken zien dat hij niet voor niets vanaf het begin aan kop heeft gestaan en wist resoluut te winnen van Kees Wessels. Daarmee was het negentiende kampioenschap van Wim Hokken een feit. Dat Peter vd Bergh uiteindelijk zelfs nog verloor van Henk Prins deed niet meer ter zake.

Met zijn negentiende clubtitel nadert hij het record van P.C. Parel die 22 keer clubkampioen is geweest. Gezien de sterke opkomende jeugd zal het nog een hele toer voor de Sliedrechtse ambtenaar worden om dit record te verbreken.

Peter vd Bergh werd dus tweede en de derde plaats was voor Wim Pool, die in een rechtstreeks duel opponent Wout Boer wist te verslaan. De top 5 wordt compleet gemaakt door Robert van Rekom, die zijn vader een plaatsje voor bleef.

Opvallend in de eindstand is de tiende plaats voor Floris Verweij, die zich razendsnel als talent ontwikkelt. In de laatste ronde speelde hij keurig remise tegen Kees vd Does.

Eindstand senioren (top-10):

1. Wim Hokken 2193.5

2. Peter van den Bergh 2075.5

3. Wim Pool 1840.8

4. Wout Boer 1656.8

5. Robert van Rekom 1616.5

6. Jerry van Rekom 1446.3

7. Niels Mijnster 1412.0

8. Henk Prins 1406.2

9. Kees Wessels 1394.5

10. Floris Verweij 1262.5

Daan Stuij in vorm bij jeugd

In de twaalfde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd heeft Daan Stuij weer de juiste vorm te pakken gekregen. Hij wist fraai te winnen van Rik Bons. De 9-jarige speler van het E-team lijkt dus klaar voor het naderende NK voor E-teams, dat op 22 mei aanstaande in Groningen plaats heeft. Samen met Jorik Klein, Joran van Eijl en Andrew mensing gaat Daan proberen zo hoog mogelijk te eindigen.

In de tweede groep was er ook fraaie winst van Joran van Eijl tegen Rick Smits, terwijl Andrew Mensing de koppositie heroverde door van Jasper de Jager te winnen.

In de eerste groep was er goede winst van Jurgen de Haan op Jorik Klein, terwijl Roland Kop in betere stelling afbrak tegen 'nichtje' Cynthia vd Linden.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Roland Kop-Cynthia vd Linden afg.

Jorik Klein-Jurgen de Haan 0-1

Adrian Mensing-Christiaan Verheij afg.

Uitslagen jeugdgroep 2:

Joran van Eijl-Rick Smits 1-0

Jeroen-Sujeevan Jeevarajah 0-1

Andrew Mensing-Jasper de Jager 1-0

Rik Bons-Daan Stuij 0-1

Rick Stuij-Kjell Mijnster 1-0

advertentie
advertentie