65-jarig ASAF geeft jubileumconcert

17 mei 2010 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Het Christelijk Gemengd koor ASAF herdenkt dit jaar dat het koor 65 jaar bestaat. ASAF wil dit jubileum vieren op 5 juni met een bijzonder concert in de Bethlehemkerk in Papendrecht. Ruim anderhalf jaar is het koor al met de voorbereidingen voor dit jubileumconcert bezig. Het thema van deze avond is “Looft Hem met uw psalmen”.

Het huidige koor ASAF is ontstaan uit een samenvoeging van drie verschillende ASAF koren. Op 6 juni 1945 werd het Chr. Mannenkoor ASAF opgericht. In juli 1945 kwam daar het Vrouwenkoor ASAF bij. Twee jaar later werd het kinderkoor ASAF en het jongedameskoor ASAF opgericht. Op 15 september 1960 werd besloten tot een samenvoeging van alle koren, behalve het kinderkoor.

Tijdens het jubileumconcert worden psalmbewerkingen in verschillende stijlen uitgevoerd, waaronder een aantal bewerkingen van dirigent Hans van Blijderveen, die tevens de orkestarrangementen geschreven heeft. Ook psalm 42 van Felix Mendelssohn en psalm 150 van César Franck staan op het programma. Medewerkenden aan dit concert zijn Marjo van Someren (sopraan), Severin van Dijk (fluit), Jolanda den Houter (hobo), Arjan en Edith Post (trompet), Strijkkwintet van l' Orchestra Particolare, André de Jager (orgel) en Arie van der Vlist (vleugel).

De entree is €10,00 voor volwassenen, voor kinderen tot en met 12 jaar is het concert gratis te bezoeken. De kerk is om 19:15 uur open en het concert begint om 20:00 uur. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de koorleden, maar kunnen ook gereserveerd worden per mail, reservering@asafpapendrecht.nl. Zie voor meer informatie: www.asafpapendrecht.nl.

advertentie
advertentie