Biesbosch Lentefeest op Tweede Pinksterdag

18 mei 2010 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Biesboschcentrum Dordrecht houdt op Tweede Pinksterdag het Biesbosch Lentefeest, een natuur- en een ambachtenmarkt met demonstraties, theater en activiteiten voor jong en oud. Dit openlucht evenement vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in het natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch.

Op het veld achter Biesboschcentrum Dordrecht vinden demonstraties van oude ambachten plaats, zoals vlasbraken, stoelenmatten, bezembinden, touwslaan, houtdraaien, klompen maken, spinnen, manden maken. Verder staan er kramen van natuurorganisaties, de Groenwinkel, een wijnproeverij, een palingroker en diverse leveranciers van streekproducten. Op het erf voor het Biesboschcentrum vinden optredens plaats van zangkoor Kesera.

Er is kindertheater, een roofvogeldemonstratie en een modelbotenshow. Kinderen kunnen onder andere een waterbaan maken, een Biesboschschilderij maken met natuurlijke materialen, waterdiertjes vangen en bekijken of zich laten schminken. Ook kunnen ze meedoen aan de gratis spreekwoordenspeurtocht en daarmee een cadeaubon winnen. Bovendien kunnen ze kijken bij het schapen scheren of een ritje met de paardentram maken.

De hele dag zijn er korte rondvaarten door de Biesbosch met de Sterling en de Halve Maen en zijn er boten en kano’s te huren tegen een speciaal Lentefeest-tarief. Biesboschgidsen beantwoorden alle vragen. Wandelaars kunnen zich met de Sterling laten afzetten bij de Stenen Keet, een oud griendwerkers-onderkomen, en terugwandelen door het natuurgebied. Met een gehuurde kano, fluister- of roeiboot zelf het water op kan ook.

Zonnepont 7 vaart doorlopend heen en weer tussen het Biesboschcentrum en het Griendmuseumpad. Hier kan een mooie wandeling gemaakt door een wilgenvloedbos langs de Stenen Keet, waar het vuur brandt en waar griendwerkers vertellen over vroeger. Reserveren voor de rondvaarten en de kano’s en fluisterbootjes voor deze dag is alleen mogelijk ter plekke op de dag zelf.

Op de ambachtenmarkt zijn biologische shakes, poffertjes, gerookte paling en hamburgers te koop. Ook zijn er noten, kaas, honing en Biesboschwijn verkrijgbaar.

Arriva bus lijn 4 rijdt de hele dag om het half uur van station Dordrecht naar halte Bejaardencentrum Merwelanden. Vanaf daar vertrekken gratis pendelbusjes naar Biesboschcentrum Dordrecht en verder naar eindhalte waterbus en vice versa. De pendelbusjes kunnen tussen de halte Bejaardencentrum Merwelanden en halte waterbus Hollandse Biesbosch met hand opsteken worden aangehouden. De pendelbussen rijden van 10.00 tot 17.30 uur. De Waterbus vaart vanuit halte Hollandse Biesbosch naar Papendrecht en Dordrecht Merwekade om 10 minuten over het hele uur, naar Sliedrecht om 3 minuten voor het hele uur.

De Biesbus (lijn 801) is die dag een belbus, minimaal 1 uur van tevoren te reserveren via 0900-1961 of www.arriva.nl.

advertentie
advertentie