Geen ongeluk, wel een serieuze zaak

18 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Even leek het er op dat er iets ernstigs gebeurd was op CBS De Zaaier in Wijngaarden toen er een heuse ambulance aan kwam rijden. Gelukkig bleek het loos alarm. Toch kwam de ambulance wel voor een serieuze zaak: de opleiding van leerlingen van groep 8. Deze leerlingen volgen namelijk de cursus Jeugd Eerste Hulp A. In het kader van deze cursus, die in totaal twintig lessen omvat, liet gediplomeerd instructeur Corien Smits afgelopen maandag zien wat er allemaal in een ambulance aanwezig is om slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. De leerlingen raakten niet uitgekeken: van verbandmiddelen tot zuurstofmaskers en van een infuus tot een wervelplank: niets ontsnapte aan hun aandacht. Ook namen ze zelf plaats op een brancard en kropen ze nog even achter het stuur van de ambulance.

De Wijngaardse Corien Smits is blij met het idee van CBS De Zaaier om de oudste kinderen een EHBO-cursus mee te geven: ,,Dit initiatief verdient navolging. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en deze kinderen weten nu wat ze moeten doen bij verwondingen of botbreuken en als iemand flauwvalt of niet meer ademt. Ze hebben ook geleerd hoe ongevallen voorkomen kunnen worden.”

Binnenkort doen de leerlingen examen en krijgen zij als het goed is het diploma Jeugd Eerste Hulp A. Corien Smits heeft er alle vertrouwen in dat de leeringen zullen slagen: ,,Zoveel zelfs, dat we binnenkort meedoen met een EHBO-wedstrijd voor scholen.”

Voor meer informatie: Corien Smits, 06 - 284 503 38

advertentie
advertentie