Podiumplaatsen voor Marian Nederlof en Debby Kraaijeveld

18 mei 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op de Open Nederlandse Kampioenschappen lange baan in Eindhoven heeft DWF zwemster Marian Nederlof de tweede plaats behaald. Op de 100 vrij voor dames 30+ snelde zij in een nieuw persoonlijk record van 1.11.29 naar het zilver.

Afgelopen weekend vonden in het 50 meter bad van Dordrecht de eerste drie sessies van de Kringkampioenschappen plaats. De zestien of acht snelste zwemmers per leeftijdscategorie van Rotterdam plaatsen zich voor deze wedstrijden. Voor DWF mochten dit weekend twaalf zwemmers aan de start verschijnen. Debby Kraaijeveld wist na een spannende race op de 100 vlinder het brons naar zich toe te trekken in een nieuw persoonlijk record van 1.13.68. Eerder dat weekend legde zij ook de 50 vlinder af in een nieuw persoonlijk record. Met 0.33.17 viel zij net buiten het podium en werd vierde. Haar leeftijdsgenootje Julia Mijnster zwom op de 400 vrij een persoonlijk record. Haar 5.24.37 was goed voor een vijfde plaats.

Andere top vijf noteringen werden ondermeer behaald door Anne de Heer, vierde op de 200 rug. Debby werd hier vijfde. Nick Hogendoorn vijfde op de 200 school. Frank van ’t Hoff vijfde op de 200 school. Johnny den Uil vierde op de 200 school, vijfde op de 100 rug en vierde op de 200 wissel. Louise Bakker, Judith de Heer, Daniëlle de Klein, Vincent Kraaijeveld, Sabine van Heteren en David Verlek waren eveneens actief tijdens deze zeer sterk bezette wedstrijden.

Op de foto Debby Kraaijeveld (1996) en Marian Nederlof (1976).