Sliedrecht tankt zelfvertrouwen

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Tevredenheid overheerste zaterdag op Schouwen Duiveland bij alles wat Sliedrecht een warm hart toedraagt: een kleine 100 meegereisde supporters vierden na afloop een klein feestje. Ook trainer-coach Marcel Vlot kon met voldoening terugzien op een geslaagde middag, ondanks de smet van de rode kaart van Bobby Oostenrijk en het feit, dat hijzelf samen met teamleider Erik Trapman achter de reclameborden werd verwezen door arbiter Uitterhoeve. ,,De overwinning was natuurlijk verdiend en het bevestigt de constatering dat de stijgende lijn, die al vanaf de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit is ingezet, verder is doorgetrokken. Heel belangrijk natuurlijk dat de spelbepalers binnen het team zijn teruggekeerd en naar een goede vorm zijn gegroeid. En ik ben ervan overtuigd, dat als Göksel (Çakir, red.) beschikbaar was geweest in de slotfase van de competitie wij al lang gepromoveerd zouden zijn.“

SVW volgende opponent in promotiestrijd SLIEDRECHT - Door een ruime 5-1 zege bij Duiveland is Sliedrecht nog altijd volop in de race voor promotie naar de eerste klasse. Na de eerdere 4-2 zege in de thuiswedstrijd plaatste het team van trainer-coach Marcel Vlot zich op indrukwekkende wijze voor de halve finale van de nacompetitie, waarin het Gorcumse SVW de volgende tegenstander is. Zaterdag wordt de eerste van twee halve finale wedstrijden gespeeld op Molenburg in Gorinchem, de return volgt op pinkstermaandag op sportpark De Lockhorst.

Door Wim van Mourik

Daarmee sloeg Vlot de spijker op de kop, want de 23-jarige Sliedrechtse aanvalsleider eiste wederom een hoofdrol op, door vlak na rust bij een 1-1 stand met een loepzuivere hattrick tegenstander Duiveland de definitieve genadeklap toe te dienen. Opgeteld bij het trio treffers uit de eerste wedstrijd werd het des te duidelijker dat Çakir een belangrijk aandeel had in het succes van de kwartfinalewedstrijd.

Sliedrecht zette meteen vanaf de aftrap aan voor een stevig offensief, ten einde een snelle beslissing te forceren. De treffer van Duiveland-spits Ronald Zwager in de vijftiende minuut kwam daardoor min of meer uit de lucht vallen. De thuisclub kreeg echter snel het deksel op de neus, toen centrale verdediger Bart-Jan van Damme zijn eigen doelman passeerde.

In de rust werd bij Duiveland de geblesseerde doelman Zwart vervangen door de 18-jarige Mike Bouma. Binnen een kwartier moest de ongelukkige sluitpost driemaal de gang naar het net maken vanwege de eerder gememoreerde hattrick van Göksel Çakir : 1-4. De benutte strafschop van Niels Bot (1-5) deed de wedstrijd verder als een nachtkaars uitgaan met lichte consternatie aan het slot toen Bobby Oostenrijk vanwege een vermeende trappende beweging het rood zag.

Coach Marcel Vlot kruipt voor de confrontatie met SVW nadrukkelijk in de underdog-positie. ,,SVW heeft ons in de competitie tweemaal verslagen, dus zij zijn de favoriet. Wij moeten lering trekken uit de ervaringen van die duels en met de vorm van de laatste weken in gedachten heb ik zeker vertrouwen dat het twee mooie wedstrijden worden.“

advertentie
advertentie