Goedkope starterswoningen in Wijngaarden

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De gemeente Graafstroom wil jonge inwoners uit de gemeente die voor het eerst een huis kopen een kans geven op de woningbouwmarkt. In Wijngaarden West worden zeven woningen gebouwd. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met vrijdag 28 mei inschrijven bij notariskantoor Van Leussen Van den Broek in Molenaarsgraaf. Donderdag 10 juni vindt de loting plaats in verenigingsgebouw De Haveling in Wijngaarden.

Het gaat om een zogeheten CPO-nieuwbouwproject. Bij CPO - wat staat voor Collectief Particulier Ondernemerschap - realiseert een groep kopers zelf haar woningen. Dat betekent dat de kopers zelf een aannemer en een architect regelen, voor de vergunningen zorgen en de woonwensen inventariseren. Het is de eerste keer dat een dergelijk project in Graafstroom van start gaat. In Groot-Ammers loopt al langere tijd een CPO-project.

Doel van de gemeente is dat starters op deze alternatieve wijze met minder geld toch hun eerste stappen op de woningmarkt kunnen zetten.

Overigens kunnen ook doorstromers vanuit een huurwoning zich aanmelden. Om in aanmerking te komen voor één van de zeven nieuwe huizen moeten de aspirant-kopers zich inschrijven om lid te worden van de kopersvereniging, die momenteel in oprichting is.

advertentie
advertentie