Merwede naar Special Olympics

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Merwede is twee jaar geleden begonnen met het trainen van mensen met een beperking. Trainer en begeleider Daan Struijk: ,,Veel leden van het team hebben een verstandelijke beperking. Dat is af en toe best lastig, want je moet het erg vlak en simpel houden. Je gaat al snel te ver. Maar we hebben ook leden met een lichamelijke beperking: Iemand met een halfzijdige verlamming bijvoorbeeld en een lid heeft last van epileptische aanvallen." Een jaar geleden speelde de club voor het eerst in de korfbalcompetitie voor G-teams. Het team met beperkingen speelt nu in de tweede klasse van het G korfbal. Daarnaast hebben zij een tweede plaats in de zaalcompetitie. Een hele prestatie voor een ploeg die nog niet zo lang bestaat, vindt Struijk. Echter dat de ploeg nu meedoet aan de Special Olympics nationale spelen is op zich niet zo bijzonder, meent hij. Dat is tenslotte 'gewoon een kwestie van inschrijven'. Doch wel speciaal vindt hij dat de korfbalclub Merwede dit allemaal heeft kunnen regelen: ,,Je moet drie volle dagen begeleiding en vervoer hebben. Dan moet je als club nogal wat in werking zetten. Gelukkig is het allemaal rond nu."

'Bijzonder dat vereniging dit kan regelen' SLIEDRECHT - Het G-team van de Sliedrechtse korfbalclub Merwede heeft zich ingeschreven voor de Special Olympics nationale spelen 2010 in Limburg. Het evenement wordt feestelijk geopend op 4 juni en eindigt 6 juni.

Vrijdag 4 juni vertrekt het team naar Limburg, waar net als in de oude Olympische traditie, de special olympics vlam wordt ontstoken en de eed wordt afgelegd. De dagen daarop strijden 2250 sporters uit het hele land, onder toeziend oog van 800 begeleiders, in veertien verschillende takken van sport, met en tegen elkaar om de hoogst haalbare eer. De wedstrijden vinden plaats in Panningen, Venray en Venlo. In die laatste gemeente vindt ook het korfbaltoernooi plaats. De Sliedrechtse korfballers logeren gedurende dit weekend in Landal Green park Lommerbergen, waarvoor zij gedeeltelijk worden gesponsord door De Heeren Groep. ,,We worden behoorlijk gesponsord. Maar de spelers en de leiding moeten ook een eigen bijdrage van €60 betalen." Op zaterdagavond is er nog een feestavond voor de sporters en na alle wedstrijden vindt op 6 juni tussen 17.30 en 18.30 de sluitingsceremonie plaats.

Merwede ziet overigens graag enkele dames bij de G2 ploeg komen. Daarom zijn geïnteresseerden met een beperking uitgenodigd op de training donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur, aan de Thorbeckelaan 104.

advertentie
advertentie