Zoektocht naar muzikale pareltjes

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Als Margareth Kamermans van United by Music samen met een redacteur van deze krant de groepswoning binnenwandelt, ligt Aron even een tukkie te doen. Hij ligt voor Pampus op de bank, maar ontwaakt razendsnel als hij van een begeleider hoort over het gezelschap dat speciaal voor hem is gearriveerd. De reden van zijn middagdutje op de sofa is dat hij ´s avonds fit moet zijn. Hij en zijn ploeggenoten maken hun debuut in De Kuip alwaar ze in een vriendschappelijke wedstrijd in actie komen tegen een ander G-team. Hoewel het een oefenwedstrijd betreft willen beide teams dolgraag hun belevenis in misschien wel het mooiste stadion van Nederland opsieren met een overwinning. Aron ligt er in elk geval niet wakker van, al vindt hij het een prachtige ervaring. Volgende week staat hem weer zo´n ervaring te wachten als hij in Amsterdam het podium mag beklimmen en zijn met een finaleplaats bekroonde rap performance mag demonstreren voor plusminus driehonderd man publiek. Hij krijgt er niet de kriebels van. ,,Ik heb ook wel eens voor zoveel publiek geplaybackt”, zegt hij zelfverzekerd. Mocht hij zodanig schitteren dan zou hij wel eens uitnodiging kunnen krijgen om een dag later, wederom in Amsterdam, een showcase te volgen waarin United by Music zichzelf presenteert en uit de doeken doet wat haar plannen zijn voor de toekomst. Plannen waarin ook ruimte is voor nieuw talent om het mee te ervaren.

Aron Vink wil schitteren als rapper SLIEDRECHT - Verenigd door muziek. De vijftien muzikanten die er bovenuit sprongen tijdens de audities van United by Music maken zich op voor de finale. Volgende week dinsdag barst de eindstrijd los in Het Zonnehuis in Amsterdam. Eén van de finalisten is de 18-jarige Aron Vink uit Sliedrecht. De vrolijke, soms wat nukkige bewoner van De Merwebolder verbaasde twee maanden geleden vriend en vijand én vooral zichzelf door een flitsende imitatie van Michael Jackson neer te zetten. Zijn rapact was nog indrukwekkender en opende de weg naar de finale.

Door Erik de Bruin

Wie zichzelf in de kijker speelt en/of zingt en ook tijdens workshops uitblinkt zou wel eens mee kunnen gaan naar Amerika waar een tour wordt gehouden. Zoals het muzikale gezelschap de afgelopen jaren ook heeft getoerd in Europa en zelfs in Zuid-Afrika is geweest. Het principe is simpel: wie talent heeft mag aansluiten en wordt in elk geval bij de hand genomen zijn of haar talent te ontwikkelen. Aron ontdekte pas twee maanden geleden dat hij muzikale genen heeft. Zonder noemenswaardige podiumervaring zette hij een prima act neer, die in de smaak viel bij de jury. Dat deed hij tijdens één van de audities. Audities die in heel Nederland plaatsvinden. ,,We zijn overal in Nederland op zoek naar talent”, legt Margareth Kamermans uit. ,,Iedereen met een verstandelijke beperking mag meedoen. We vinden het al prachtig dat ze meedoen en zullen om die reden nooit iemand afkraken. Wél geeft de jury echt commentaar en wordt serieus gekeken wie ons zou kunnen versterken. Als tijdens de finale acht kandidaten een verpletterende indruk maken nodigen we ze alle acht uit en mogen ze misschien zelfs allemaal deelnemen aan optredens in heel Nederland. Misschien zelfs in het buitenland.” Aron weet wat hem te doen staat.

advertentie
advertentie