‘Tour-versie’ Dikke Banden Race van Rabobank

25 mei 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rabobank Merwestroom houdt, in samenwerking met het Wielercomité Sliedrecht, een Rabo Dikke Banden Race op 26 juni. Dit fietsevenement is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar (die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben), geboren zijn in 1998 tot en met 2003 en wonen in de gemeenten Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam of Sliedrecht.

Dit jaar staat de Rabo Dikke Banden Race in het teken van de Tour de France. De zes winnaars mogen namelijk op 30 juni als VIP naar Rotterdam, om daar alle (Rabobank-)renners van de Tour de France 2010 te ontmoeten. Daarnaast rijden de winnaars op 2 juli de Landelijke Dikke Banden Race Finale op een heel bijzonder parcours: het parcours waar op 3 juli Le Grand Départ van de Tour de France 2010 plaatsvindt.

Op 26 juni is er ook de mogelijkheid om de Tourproloog virtueel te rijden. Wie gaat het snelst op een wielrenfiets over de Erasmusbrug? Rotterdam heeft via Google 3D het officiële tijdritparcours van de Tour de France levensecht laten namaken. Door allerlei uitgekiende softwaretoepassingen kunnen mensen vanaf elke willekeurige locatie de route, of een deel ervan, afleggen.

Daarnaast is (S)cool on wheels aanwezig. (S)cool on wheels maakt kinderen (met en zonder handicap) bekend en vertrouwd met de Gehandicaptensport. Kinderen ervaren wat leven en sporten met een handicap inhoudt.

Deelnemen aan de Dikke Banden Race kan met een eigen fiets nodig (geen racefiets). Alle kinderen krijgen een mooi T-shirt die ze mogen houden en een helm die ze weer in moet leveren. Voor de winnaars is er een medaille; voor alle anderen een vaantje en een aardigheidje. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur. De spullen zijn op te halen tussen 9.30 en 10.00 uur bij de start/finish in de Merwestraat in Sliedrecht bij de Rabobankbus. Inschrijven is mogelijk via www.rabobank.nl/merwestroom, uiterlijk tot en met 18 juni.

advertentie
advertentie